Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Dikkat!.. Yarın kar geliyor...

Hakkari'de yoğun kar yağışı etkili olurken, Edirne, İzmir ve Tekirdağ için de yağış uyarısı yapıldı. Pazar günü ise Marmara'da kar bekleniyor.

Dikkat!.. Yarın kar geliyor...



Bu geceden itibaren tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hakkari'de yoğun kar yağışı etkili olurken, Edirne, İzmir ve Tekirdağ için de yağış uyarısı yapıldı. Pazar günü ise Marmara'da kar bekleniyor.
 
Marmara, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Düzce, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında, ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
 
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de fırtına (70-90 km/s) şeklinde eseceği bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgarın batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI
 
İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.






07.01.12 13:00

henüz puan verilmedi
2697 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer