
Bir iş gezisi için Kastamonu’dan Rize’ye gelen Duman ailesinin 5 yaşındaki kız çocukları Büşra Duman karın ağrısı şikayeti yüzünden Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede Doç. Dr. İrfan Serdar Arda tarafından yapılan ilk tetkiklerde kız çocuğunun karnında bir kitle tespit edildi. Yapılan incelemede ise kitlenin şekillenmemiş cenin olduğu anlaşıldı. Cenin, Arda ve ekibi tarafından Rize’de ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla alındı.
Arda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılan tetkiklerinde karnında büyük bir kistik kitle stanmış. Bunun üzerine ameliyata alındı. Ameliyatta, aort gibi büyük damarların üzerine oturmuş 20 santimetre çapında yaklaşık olarak 1 kilogram ağırlığında kitleyi çevre dokulara zarar vermeden tam olarak çıkarttık. Yapılan incelemede çıkarılan kitlenin tam oluşmamış bir cenin yapısı içerisinde olduğunu gördük. Bu karın içerisinde ender görülüyor. Bildiğimiz bir yapıdan farklı ilkel bir cenin oluşuyor. Baktığınızda cenine benzetebildiğiniz, içerisinde kemiği, cilt dokusu, saçları olan bir yapı. Bir anlamda ikizini karnında taşıma vakası’’ dedi.
Anne Gönül Duman ise yaptığı açıklamada, "Yolda Büşra, emniyet kemerinden dolayı karnının ağrıdığını söyledi. Daha önce de emniyet kemeri taktığı için emniyet kemerinin sıktığını düşünmüştük. Ancak bir gün süreyle ağrı geçmeyince hastaneye başvurduk. Hocamız başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Beş yıl boyunca taşımış onu. Ancak sağlığına kavuştu. Çok şükür’’ diye konuştu.
