Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

İşte yedi milyarıncı bebeğimiz

Pazarı pazartesiye bağlayan gece dünya nüfusu 7 milyara ulaştı. BM Nüfus Fonu (UNFPA) her ülkeden sembolik olarak ‘7 milyarıncı bebeği’ seçti.

İşte yedi milyarıncı bebeğimiz



BİRLEŞMİŞ Milletler Nüfus Fonu UNFPA, Ekim sonu itibarıyla 7 milyara ulaşan dünya nüfusu kapsamında her ülkeden sembolik olarak “7 milyarıncı bebeği” seçti. UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, dünya üzerindeki 7 milyarıncı bebeğin nerede doğacağının bilinmesinin imkansız olduğundan, dünya genelinde her ülkede 31 Ekim günü doğacak ilk bebeğin, dünya üzerindeki “7 milyarıncı insan” olarak tarihe geçmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Bu kapsamda, Türkiye’nin 7 milyarıncı bebeği de Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı. Normal doğumla dünyaya gelen “Yusuf Efe Özkan” isimli bebek saat 00.03’de hayata gözlerini açtı.

Nurtopu gibi

Anne Gamze Özkan (20) ile baba Mustafa Özkan’ın (21) ilk çocukları olan bebek, 2 kilo 930 gr. olarak dünyaya geldi. Anne Özkan, şu an için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, “Çocuğuma kavuştum, 9 aydan beri bekliyordum, 39 haftalıkken doğdu” dedi. Bebeklerinin “7 milyarıncı bebek” olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını dile getiren anne Özkan, bunun kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Baba Mustafa Özkan da bunun çok heyecan verici olduğunu, bebeklerinin herzaman şanslı olmasını temenni ettiğini ifade etti.

7 milyar tartışması

Yusuf Efe Özkan, Türkiye’nin 7 milyarıncı bebeği olarak kayıtlara geçerken dünyanın geri kalanında ise “7 milyarıncı bebeğin gerçek sahibi benim” tartışmaları yaşandı. İlk iddia, Pasifik ülkesi Filipinlerden geldi. Başkent Manila’da bulunan Fabella Hastanesi, Camille-Florante Galura çiftinin dünyaya gelen bebeği Danica Camacho’yu dünyanın 7 milyarıncı bebeği ilan etti. Ancak Hindistan’da dünyaya gelen Nergis bebeğin 7 milyarıncı bebek olduğu öne sürüldü. Rusya ise 7 milyarıncı bebek çekişmesine Kamçatka ve Kaliningrad’da doğan iki bebekle katıldı. Gece saat 00.02’de dünyaya hayata gözlerini açan Pyotr Alekseyeviç Nikolayev’in 7 milyarıncı bebek olduğu açıklandı. Daha sonra Kamçatka’da dünyaya gelen “Aleksander” isimli bebeğin tam da gece yarısında dünyaya geldiği açıklandı. yerel yetkililer, 3 kilo 600 gram doğan bebeğin ailesine bir ev hediye edeceklerini açıkladı.

HANGİ KITADA KAÇ KİŞİ YAŞIYOR?

Avrupa: 725 milyon

Asya: 4.216 milyar

Afrika: 1.05 milyar

Kuzey Amerika: 346 milyon

Güney Amerika: 596 milyon

Avustralya: 37 milyon

Okyanus adaları: 30 milyon







01.11.11 20:45

henüz puan verilmedi
1905 kez okundu

1 Yorum
duygu
01.11.2011 21:43
bu bebek dunya vatandasiymis dogustan. o zaman butun dunya ulkelerinde calisma ve yasama oturma hakki var ne sansli evide almis

İlgili Haberler



Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer