Yaşı küçük kızları pazarlayan çete çökertildi!..

Küçük yaşta kızları internetten pazarlayan çete çökertildi. Çete üyelerinin fuhuş için göndereceği kızlar ve müşterilerle konuşmalarda şifreli bir dil kullandığı tespit edildi.

Yaşı küçük kızları pazarlayan çete çökertildi!..
Milliyet'in haberine göre Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliğine 9 ay önce Ömer B. (45), Mehmet Y. (36) ve Mehmet O.'nun (52) genç kızları ve kız çocuklarını kandırıp ağlarına düşürdükten sonra internette kurdukları eskort sitesi üzeriden pazarladığı ihbarı geldi. Bunun üzerine polis zanlıları takibe başladı.

Yapılan takip sonucunda fuhuş çetesi liderlerinden Ömer B.'nin internet sitesine iletişim bilgisi olarak ev telefonunu verdiği belirlendi. Ömer B.'nin bu telefonuna 13 yaşındaki kızı E.B.'ye baktırdığı, arayan erkeklere kızının kadın ayarladığı öğrenildi. Polis, bunun üzerine zanlıları teknik takibe de başladı. Yapılan teknik takipte çetenin, aralarında bir Gürcistan uyruklu, biri de 17 yaşında olmak üzere toplam 16 kadına internet üzerinden günlüğü 100 lira ile bin lira arasında değişen ücretlerle fuhuş yaptırdığını belirledi.

ÇETENİN KRİPTO CÜMLELERİ VE ANLAMLARI

Bu arada fuhuş çetesinin teknik takibe tedbir alarak müşterileri ve pazarladığı kızlarla telefonda şifreli konuştuğu ortaya çıktı. Buna göre çete fuhuşu göndereceği kadınlara telefonda, "Düğüne gideceksiniz, güzel giyinin, süslenin, makyaj yapın" talimatı verirken kullandıkları başlıca şifreli cümleler ve anlamları şöyle sıralandı:

"Planet motor var mı?" - "Yabancı kadın var mı?",
"Bluzların fiyatı ne kadar?" - "Fuhuş yapacak kadınların fiyatı ne kadar?"
"Motor tamir etmek istiyorum" -"İlişkiye girmek istiyorum.",
"Garson var mı?" - "Fuhuş yapacak kadın var mı?",
"Kaç tane yemek yedin?" - "Kaç kişiyle ilişkiye girdin?",
"Misafir geldi mi?" - "Müşteri geldi mi?",
"Motorda benzin var mı?" - "Elinde bayan var mı?",
"Motora binmek istiyorum" - "Kadın istiyorum.",
"Yabancıya montaj yapılacak "- "Yabancı kadınla ilişkiye girmek istiyorum."


MUHTARA KÜÇÜK KIZ ŞANTAJI

Çetenin ayrıca müşterilerini, "Küçük yaşta kız çocuğuyla ilişkiye girdin" diyerek tehdit ettiği de belirlendi. Mehmet Y. bir mahallenin eski muhtarı Ş.B.'ye (43), Mürşide T. (31) isimli kadını gönderip bir gece fuhuş yaptırdı. Daha sonra muhtarı arayarak, "Senin fuhuş yaptığın kadın 18 yaşından küçük. Seni polise şikayet edeceğim, ailene söyleyip seni rezil edeceğim, bunu birine söylersen seni öldürürüm" diye tehdit edip para istedi. Bu yöntemle muhtardan 8 ayda 120 bin lira para aldı. Muhtar kızın yaşının küçük olduğuna inanarak polise de gidemediği için hiçbir şey yapamadı.

Polis yapılan çalışma sonucunda çeteye yönelik 2 gün önce şafak vakti 100 polis ve helikopter ile operasyon başlattı. Yapılan operasyonda Ömer B., Mahmut O. (58), Mürşide T. (31), Ali Can Y. (19) ve Nuri Y. (32) yakalandı. Mehmet Ö. ile Gülşah Y.'nin daha önce aynı suçlardan cezaevine girdiği belirlendi.

Polis şimdi zanlılardan Mehmet Y., Ömer B.'nin kızı E.B. (13) Gülşah Y. (29) ve Aysel A.'yı (33) bulmak için çalışma başlattı.

Operasyonda gözaltına alınan Ömer B., Mahmut O. (58), Mürşide T. (31), ve Nuri Y. (32) tutuklanırken, Ali Can Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.