Yaşlanmayı yavaşlatmak için ne yapmanız gerekiyor?

Yaş alma sürecinin neresindeyim? Yaşımdan daha mı fazla yıprandım? Yaşlanmamı yavaşlatmak için ne yaptırmalıyım?...

Yaşlanmayı yavaşlatmak için ne yapmanız gerekiyor?
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Gençlik ve güzellik yıllarla birlikte aşınıyor. Onu nasıl kontrolden geçirebiliriz ve  nasıl koruyup yönetebiliriz?

Günümüzün hızlı dünyasında geleceği ön görmek ve buna göre plan yapıp hareket etmek başarının en önemli anahtarlarından biri. Peki bu  proaktif yaklaşımı hayatımızda yaşlanma sürecimiz için nasıl uygulayabiliriz? Yaş alma sürecinin neresindeyim? Yaşımdan daha mı fazla yıprandım? Yaşlanmamı yavaşlatmak için ne yaptırmalıyım? İşte bu soruların cevabını merak ediyorsanız öncelikle durum tespitine ihtiyaç var. Bu sorular ve benzerlerini ne sadece teknoloji, ne de sadece bilgi ve tecrübe cevaplar. Tüm bunlar rafine bir estetik anlayışıyla birleştirilmediği takdirde yetersiz kalır. Yaş yönetim sisteminde plastik cerrahi estetik uygulamalar açısından klinik bir değerlendirme yapılır.

Plastik Cerrahi analizi: Plastik Cerrahi açısından deri, derialtı, kas, yumuşak doku ve kemikler değerlendirilir. Ameliyat gerekliliği tespit edilir.

Estetik analiz: Estetik ve güzellik normları ve uygulamaları açısından değerlendirilir ve ihtiyaçların yanında öne çıkarılmasında fayda olan iyi yönler belirlenir. Tüm yüzün güneş hasarı, lekeler, kırışıklıklar, yüzey düzensizliği, nemlilik derecesi ve gözenekler açısından bilgisayarlı bir incelemesi yapılır. 

Bilgisayar analizi: Kırışıklık, leke, damar ve kalınlık açısından gerçekleştirilen bu teknolojik değerlendirmeyle güncel durum ortaya konulur. Deri DNA analiziyle güneş hasarı, lekelenme, kırışıklık gelişimi, elastikiyet kaybı, serbest oksijen radikalleri açısından gelecekte karşılaşacağımız durumu öngörmek mümkün olur

ŞİMDİ YÖNETME SIRASI...

Yaş yönetimi 20'li yaşların sonundan itibaren herkese uygulanabilir. Sonrasında kişiye özel bir program çıkarılır. Bir, iki veya üç yıllık programlar oluşturulan yaş yönetiminde belli aralıklarla yapılacak işlemler belirlenmiş bir takvim çerçevesinde gerçekleştirilir. Bu programa erken dönemde başlanılmasıyla yaş alma sürecinde kontrol ele alınır ve çok daha sağlıklı, yavaş ve güzel bir yaş alma gerçekleşir.

PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım