Yaşlı cenneti: Ege

TÜİK, Türkiye’nin yaş ortalamasını 31 olarak açıkladı. Ege Bölgesi’nde ortalama yaşı en yüksek kent 38.8 ile Balıkesir olurken, en genç il ise 34.3 ile Denizli oldu. Ortalama yaşı 35.3 çıkan İzmir de yaşlı kentler arasındaki yerini aldı.

Yaşlı cenneti: Ege
İşte Ege'nin yaş ortalaması

Yeni Asır'da yer verilen
TÜİK verilerine göre Türkiye'nin yaş ortalaması 31. Ancak nüfusunun önemli bir bölümünü emeklilerin oluşturduğu Ege Bölgesi'nde yaş ortalaması Türkiye ortalamasından yüksek. Ege'de ortanca yaşı en yüksek kent Balıkesir, en genci ise 34.3 ile Denizli oldu. İzmir ise 35.3 ile yaşlı kentler arasında yerini aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'nin medyan yaşı 31 olarak belirlendi. En genç iller Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çıkarken, Ege Bölgesi'ndeki kentler yaşlı iller arasında yer aldı.

Ege en yaşlı 50 il arasında

TÜİK verilerine göre Türkiye yaş ortalaması olan 31'in altında 30 kent bulunurken, Ege Bölgesi'ndeki iller 31 yaş üstünün bulunduğu 50 yaşlı il arasında yer aldı. TÜİK İzmir'in yaş ortalamasını ise 35.3 olduğunu tespit etti. Böylelikle yaşamını çalışarak geçiren ve emekliliğinde rahat ve sakin bir şehirde yaşamak isteyenlerin İzmir'i tercih ettiği ortaya çıktı.