Yaz ayları cilt için tehlikeli!..

Yaz ayları yüzümüz için tehlikeli bir mevsim olabilir. Isı, rüzgâr, toz ve güneşe aşırı maruz kalmak narin yüz hücrelerimize ve gözeneklerimize zarar verebilir.

Yaz ayları cilt için tehlikeli!..

Yaz ayları yüzümüz için tehlikeli bir mevsim olabilir. Isı, rüzgâr, toz ve güneşe aşırı maruz kalmak narin yüz hücrelerimize ve gözeneklerimize zarar verebilir. İstemediğimiz bu zararlı etkileşimlerden korunma yolları elbette mevcut. Özellikle dikkat edilmesi gereken titiz bir cilt bakımına ihtiyaç olduğu gerçeği olmalıdır. Kullanılan makyaj ürünleri seçimi, nemlendirici kremlerin cilt tipine olan uygunluğu, sabun ve alınan gıdalar tümü dikkat gerektirmekte.

Şeker ve Tahıl ürünlerine dikkat edin!

Aslında bunlara olan ihtiyacınızı tükettiğimiz diğer besin ögelerinden aldığımızı düşünürsek tüketimini azaltılması sağlıklı bir metabolizmaya sahip oluna bileneceği gerçeğine yaklaşılmasını sağlar. Sivilce ve yüz deformasyonu aşırı karbonhidrattan kaynaklanmaktadır.

Mevsim sıcaklarının yüksekliği su kaybına yol açmaktadır. Siz su içme ihtiyacı hissetmiyor olsanız bile bol su içmeye özellikle dikkat edilmelidir. İnsan vücudunun yüzde 75 i su dur bu unutulmamalıdır. Suya her zaman ihtiyacımız var. Tabi ki sağlıklı bir diyet ve sigara kullanımını azaltmanın etkilerini söylemeye gerek yok.

Sabah ve akşam güneşi bronz bir tene sahip olmak için en iyisidir.

Diğer zamanlarda ise gölgede kalmak, ya da geniş kenarlı şapkalar kullanarak yüzü gölgede bırakmak akıllıca olacaktır. Dikkat edilmesi gereken kural 10 00 ila 16 00 arasında güneş ışınlarının tehlikeli olduğudur.

Gençleştirici kremler ve tonikler ile cildinizi yenilemeye yardımcı olun cilt yüzeyinden krem ve makyaj artıklarını temizleyin...

Akşamları kullanmak üzere evde kendiniz yapacağınız papatya ve nergis çiçeklerini çay gibi demleyerek soğutun ve bunları cildinizi canlandırmak üzere dolabınızda buz küpleri haline getirin.

Bu yatıştırıcı otlar cildinizi yumuşatmak için doğal maddeler içermektedir.

Olgunlaşmış muz veya çilekle kakıştırarak yapacağınız meyveli yoğurdun cildinize kattığı ışıltıya ve gençliğe inanamayacaksınız.

Papaya Maskesi

4 yemek kaşığı olgun papaya hamuru, püresi
½ çay kaşığı saf bal
Bir limonun suyu

Tüm malzemeyi birlikte karıştırın. Yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekletin. Soğuk musluk suyuyla durulayın.

Kucak dolusu güzellikler...

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım