Yazı fit vücudunuzla karşılayın

Yaza fit bir vücutla “Merhaba” demek istiyorsanız harekete geçmenin zamanı geldi.

Yazı fit vücudunuzla karşılayın
Akşam'da yer alan habere göre birkaç farklı antrenman tipini kullanarak yapılan egzersizler, yağ oranını azaltarak ve kas kütlesini artırarak hızlı bir şekilde forma girmeyi sağlıyor. Memorial Wellness Medikal Fitness Danışmanı Murat Biçer, yaza formda girmeyi sağlayan egzersiz tüyoları verdi...

KOŞU MU, YÜRÜYÜŞ MÜ?

“Koşu mu, yürüyüş mü” bu sorunun cevabı aslında kişiye göre değişir. Kardiyovasküler kapasite düşükse veya ortopedik problemler varsa koşu yapılması uygun değildir. Egzersize yeni başlayanlar için ise tempolu yürüyüş daha etkili olacaktır.

BİSİKLET SÜRÜN

Bisiklet sürmek de iyi bir alternatif olabilir. Vücut ölçülerine uygun ve kişiye göre ayarlanmış bir bisikleti sürmek, egzersizden alınan yararı artırır ve olası sakatlıkların önüne geçer.

KAS ORANINI ARTIRIN

Kısa sürede yapılan egzersizler çok büyük farklılık yaratmaz; ama toparlanmak için yeterlidir. Haftada 3 kez yapılacak direnç egzersizleri kas kütlesinde belirli bir yol kat eder. Özellikle büyük ve küçük kasların devreye girdiği fonksiyonel egzersiz antrenmanlarından büyük fayda sağlanır. Zıplama gibi hareketleri içeren egzersizlerle kas kuvvetinin yanı sıra yağ yakımı da arttırılabilir. 
Konular Kadın / Bakım