Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

BÜYÜ VE NAZAR'DAN KORUNMAK




Neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan büyü, tarih boyunca farklı kültürlerde, değişik çağlarda ve farklı toplumlarda hep aynı amaç için kullanılmıştır. Güç, kudret, zenginlik ve kendince güzel olanı elde etmek için kullanılmıştır. Tarih boyunca, Kralların ve imparatorların büyücülerinden bahsedilir. Elde ettiği gücü hakkıyla ve adaletli bir şekilde kullanan bir kişiye söyleyecek bir söz yoktur, en azından elde ettiği gücü hak etmiş demektir.

Fakat tam tersi, elde ettiği gücü, geçici hevesler ve kompleksleri için kullanan biri için aynı şeyleri söylemek mümkün değildir. ve elde ettiği gücü geçersiz kılmak bir vijdan borcudur. Eskiden zor işleri kolaylaştırmak için kullanılan büyü, günümüzde sadece aşk için baş vurulan bir çare olarak görülmektedir. Samimi bir duyguyla ve içten bir sevgiyle başvuran bir insana söyleyecek bir şey yoktur. Ama yinede özgür bir iradeyle verilen karar, tabiki en iyisidir.

Birde madalyonun öbür yüzü, sadece beğendiği ve elde etmek istediği için, mutlu bir yuvayı dağıtmaktan çekinmeyen ve bunun için değişik yöntemlere başvuran birine engel olmakta, bence insanlık borcudur. Çok az sayıda olmakla beraber, bazı kıskanç ve haset insanların nazarlarıda kötü bir büyü etkisi gösterebilir, aslında arada fazla bir fark yoktur, gösterdikleri etki neredeyse aynı gibidir. Allah, tüm insanları böylelerinin nazarından korusun.

Zaten, Felak ve Nas sureleri bu yüzden indirilmiştir. En basit şekliyle, evden çıkmadan önce bu sureleri okumak ve evden öyle çıkmak bir alışkanlık haline getirilmelidir, basit bir önlem olarak. Defalarca başımıza gelmiştir, evden dinç bir şekilde çıktıktan kısa bir süre sonra, üzerimize bir bitkinlik, bir halsizlik geldiği olmuştur ve sebebi bilinmez, düz yolda bile tökezleriz veya ayağımız burkulur, halbuki yol düz ve engelsizdir. sağa, sola bakmak bile zor gelir, ve dalgınlaşırız.
Her ne kadar, bu durumları uykusuz ve yorgunluğa bağlasakta, aslında genellikle nedenleri bunlar olmasına rağmen, fakat bazı durumlar varki, son derece dinlenmiş ve uykumuzu almış olsakta, bazen bu durum başımıza gelir.

Bu yüzden evden çıkmadan önce, bende bir alışkanlıktır, her ihtimale karşı, Ayet el kürsi, Felak ve Nas surelerini okumadan evden dışarıya çıkmam, ve yakın çevremde herkese aynısını tavsiye ederim.

Bir bardak veya cam bir eşya kırıldığı zaman, halk arasında bir söz vardır. Aydınlıktır veya şer kırıldı, diye. Hepimiz şahit olmuşuzdur bu olaya. Aslında çok önemli bir olayın, basit bir şekilde dile getirilmesi olayıdır bu sözler. Eskiden, işi bilenler, herşey ters gitmeye başladığında ve tuhaflıklar ard arda yaşanmaya başladığında !. Cam bir şişe alır içine su doldurur ve üzerine, Ayet el kürsi, Felak ve Nas surelerini okur ve o suyu kendi üzerlerine ve (banyo tuvalet hariç) evin her tarafına serper, (özellikle kapı eşiklerine) daha sonra boşalan şişeyi evin içinde kırarlardı. (cam parçaları evin her tarafına dağılmasın diye, bir poşet içine koyarlardı.)
daha sonra cam parçaları çöpe atılır, böylece kötü etkileri dağıtırlardı.

Daha sonra dualar eşliğinde evde buhur yakılır ve o istenmeyen etkilerin dağıldığından emin olurlardı. Kötü insanların ve kötü niyetlerin olmadığı bir dünyada yaşamak ve esenlikler dileklerimle.

Celalettin İpekbayrak
MİMOZA yaşam merkezi
0555 978 43 94
0212 249 96 83


14.02.10 00:00

1 kişi 5 puan verdi
11449 kez okundu

0 Yorum
SİTEMİZDE İÇERİK YORUM ÖZELLİĞİ KALDIRILMIŞTIR.


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer