Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Dolu Dolu Bir Ödül Gecesi!




Sinema dünyasının en önemli ödül töreni olarak bilinen 82. Oscar ödül töreni yapıldı. Gecenin çok renkli geçtiği törende, yıldız yağmuru vardı. Sahne düzenlemesinin geçen yıla nazaran daha sönük olduğu gecede Alec Baldwin ve Steve Martin ikilisi beklediğimden daha iyi bir performans gösterdiler. Ama; Hugh Jackman gerek danslarıyla, gerekse de sahne dolduruşuyla çok da iyi idi.

Gecenin ilk ödülü; En İyi Yardımcı Erkek oyuncu dalında verildi. Penelope Cruz’un verdiği ödülü beklenildiği gibi Christoph Waltz aldı. Tek rakibi olarak Stanley Tucci’nin olduğu adaylar arasında, ödülü hakettiğini düşündüğüm bir performans sergilemişti.

Gecenin ikinci ödülü En İyi Animasyon filmine verildi. Cameron Diaz ve Steve Carrel’in verdiği ödülü; beklendilği gibi "Up" filmi kazandı.

Ödül yağmurunun devam ettiği gecede sıra elbette En iyi şarkı ödülündeydi. Sinemanın olmazsa olmazlarından biri olarak gösterilen, filmi daha değer kılan en önemli öğelerden biri olarak gösterilen şarkı kategorisinde kazanan "Crazy Heart" filminde Collin Farrel’in seslendirdiği "The Weary Kind" oldu.

En İyi Orjinal Senaryo ödülünü, gecenin en iddialı filmi olarak gösterilen "The Hurt Locker" aldı ve ilk ödülünü alarak "Avatar" karşısında bir adım öne geçti.

En İyi Makyaj ödülü, çok keyifli bir şekilde sunuldu. Bir Avatar’ın sunduğu ödülü; "Star Trek" aldı.

En İyi Uyarlama Senaryo dalında ödül; "Precious" filmine verildi. Ödül, izleyenleri duygulandırdı.

Gecenin en önemli ödüllerinden biri olan En İyi Yardımcı Kadın oyuncu ödülü kategorisinde Vera Farmiga hariç diğer adaylar için zorlu bir seçim olmuştur. Mo’Nique’in ödülü aldığı gece gerçekten duygusal bir andı. Akademi, ödülü hakeden kişiye vermiş oldu.

Sıra, gecenin önemli ödüllerinden biri olan En İyi Sanat Yönetmenliğinde ve elbette ödül beklenildiği gibi "Avatar" filmine gitti. Görselliğiyle baş döndüren "Avatar" filmi, bu ödülü haketti diye düşünüyorum.

Kostüm, bir filmin en büyük parçalarından biridir. "The Young Victoria filminin kazandığı ödül yine şaşırtmadı. Neden şaşırtmadı? Çünkü, Akademi, Kraliyet ailesinin geçtiği filmlerde nedense kostümü çok seviyor.

En İyi Görüntü Yönetmenliği ödülü; görselliğiyle mükemmel bir izlenim sunan "Avatar" filmi aldı.

En İyi Müzik kategorisinde, mükemmel dansçılar eşliğinde yapılan sunum çok hoştu. Bu kategori, akademi için en zorlayıcı olmuştur. "Up" filmi, bu ödülü alan yapıt oldu.

Kurgu, hikayeyi bütünleştiren önemli bir unsurdur. Bu ödülü, "The Hurt Locker" aldı.

Akademinin en önemli ödüllerinden biri olan En İyi Yabancı Film ödülü, Arjantin’e gitti. "El Secreto de sus Ojos" filmi, Almanya ve Fransa’ya dur demeyi bildi.

Gecenin en önemli dört ödülünden biri olarak gösterilen En İyi Erkek oyuncu ödülü; adayların bu yıl gerçekten çok kötü olduğunu düşündüğüm beş kişi arasında Jeff Bridges ipi göğüsleyen kişi oldu.

Ve En İyi Kadın oyuncu ödülü. Oscar gecesinin en heyecanlı anlarından biri bu ödül içindi. Çünkü; adaylar gerçekten çok başarılı performanslar sergilediler. Ödül, beklenildiği gibi Sandra Bullock’un oldu.

En İyi yönetmen ödülünün iki eski karı koca arasında geçeceği en başından beri belliydi. Bahsettiğimiz kişiler; James Cameron ve Kathryn Bigelow dışında başka kimse değildi. Kazanan, belki de bu kadar cesurca bir senaryonun altından çok iyi kalkan Kathryn Bigelow oldu.

Sıra, sinema endüstrisinde boy gösterecek en büyük filme geldi. Kazanan, "The Hurt Locker" oldu. Herkesin kazanmasını beklediği "Avatar" filmi en iyi filmi kazanamayarak büyük bir şaşkınlık yarattı.

Belki de Akademi, büyük bir gişe yapan ve rekor bir hasılat elde eden "Avatar"ın aldığı ödülün yeterli olduğunu düşünmüştür.

İyi bir hafta diliyorum!

Mehmet İvecen / ivecenmemet@yahoo.com


08.03.10 00:00

henüz puan verilmedi
5542 kez okundu

0 Yorum
SİTEMİZDE İÇERİK YORUM ÖZELLİĞİ KALDIRILMIŞTIR.
Diğer Yazıları


Günün Haberleri


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer