Yeni albümüyle 5 yıl sonra döndü

Umut Kaya, beş yıl aradan sonra Pasaj Müzik etiketli, söz ve müzikleri kendisine ait 11 şarkıdan oluşan ikinci albümü “Gün Olur Devran Döner” ile sessizliğini bozdu.

Yeni albümüyle 5 yıl sonra döndü

Tüm vokal ve gitar performansları Umut Kaya tarafından yapılan albümde sanatçıya Erdem Avcı (bas gitar) ve Burçin İşbilen (davul) eşlik etti. Vokal kayıtları, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyoları'nda, enstrüman kayıtları ise İzmir Rockvarium Stüdyolarında yapılan albümün miks'lerini Türkay Nişancı,mastering'ini Çağlar Türkmen yaptı. Albümün prodüktörlüğünü Hakan Uğurtan Yılmaz ve Mutlu Şahan birlikte yaptı.

Albümün ilk video klibi Barış Kırımşelioğlu yönetmenliğinde “Canım Çok Yanıyor” adlı şarkıya çekildi. İstanbul Haydarpaşa Garı’nda çekilen klibin görüntü yönetmenliğini Eray Mert yaptı. Prodüksiyonu 30 kişilik ekiple çekilen klipte Umut Kaya’ya, ünlü oyunuc ve sunucu İbrahim Ümit Kantarcılar ve Gamze Topuz haricinde Deniz Sipahi, Firuze Gamze Aksu, Didem Kaynak, İlker Metin Kurşova ve Ali Ege Gültekin eşlik etti.

Kendi adını verdiği ilk stüdyo albümü 2008 yılında yayınlanan Umut Kaya, albümün çıkış şarkısı “Mevsimler Geçerken” ile tüm müzik listelerinde bir numaraya yükselerek büyük ilgi görmüş, ikinci klibi “Mor Yazma” ile ise haftalarca zirvede kalarak başarısını sürdürmüştü. Türkiye genelinde ve yurtdışında 250’den fazla konser veren Umut Kaya, albüm çalışmalarının yanı sıra birçok dizi ve sinema filminin müziklerine de imza attı. (“Benim Annem Bir Melek “ Jenerik müziği (TV Dizisi - 2009), “Çakıl Taşları” Dizi müziği (TV Dizisi - 2010), “20 Dakika” Neşet Ertaş – Neredesin Sen yorumu ( TV Dizisi - 2013), “Peri Masalı”  Şevval Sam -  Gül Güzeli yorumu Soundtrack (Sinema Filmi - 2014)

Konular Müzik