Yeni atanan imam ailesiyle sele kapıldı

Konya’dan, yeni atandığı Şırnak’a giden Hüseyin Avni Mustafa Yavuz ve ailesinin bulunduğu otomobil Cizre’de sele kapıldı. Yavuz ve oğlu kurtuldu, eşi ve annesi öldü.

Yeni atanan imam ailesiyle sele kapıldı
Sabah Gazetesi'nden Abidin Yel'in haberine göre Konya'da imam olarak görev yapan Hüseyin Avni Yavuz, bir süre önce Şırnak'a atandı. Bunun üzerine imam Yavuz, ailesini de alarak yeni görev yerine gitmek üzere yola çıktı. Ancak, önceki gece Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Konak Mahallesi yakınlarına geldiklerinde, Yavuz'un kullandığı otomobil, şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel sularına kapıldı.

Sürüklenmeye başlayan otomobilin sürücüsü Mustafa Yavuz (38), araçtan çıkarak oğlu Hasan Yavuz'u (11) kurtulmayı başardı. Eşi Emine Yavuz (39) ve annesi Gül Nazik Yavuz (56) ise sel sularına kapılarak kayboldu. Ekipler 2 kadının cesetlerini otomobilin 400 metre ilerisinde buldu.

Cizre'de sel nedeniyle, Nur, Sur, Cudi, Şah ve Konak mahallelerindeki 100 ev ve işyeri sular altında kaldı. Öte yandan Mardin'in Midyat ilçesinde ise sel nedeniyle evlerinden mahsur kalan 2'si çocuk 6 kişi sabaha karşı botlarla kurtarıldı. Hakkâri ve Van'da ise kar yağışı yaşamı olumsuz etkileri.

Başkale'de okullar dün tatildi.