Yeni teknoloji gözleri bozuyor!

Gelişen teknoloji ile birlikte göz hastalıklarına yepyeni tedavi çözümleri geliştirilirken, aynı zamanda bu teknolojik ilerleme farklı sorunların oluşmasına da sebep olabiliyor.

Yeni teknoloji gözleri bozuyor!
YANLIŞ IŞIKLADIRMA

Yeni Asır'da yer alan habere göre
özellikle beyaz yakalıların ve gençlerin bilgisayar başında çok vakit geçirmesi göz sağlığı problemlerine, Bilgisayar Görme Sendromu'na yol açıyor. Bilgisayar Görme Sendromu (BGS) olarak adlandırılan ve bilgisayar veya TV ekranına aralıksız olarak bakılarak gözlerde odaklanmayı sağlayan kasların yorulmasıyla oluşan bir rahatsızlık. Yanlış ışıklandırılan veya havalandırılan ortamların belirtilerin şiddetlenmesine sebep olabilir. BGS'nin belirtileri arasında; baş ağrıları, bulanık görme, boyun ağrısı, yorgunluk, göz yorgunluğu ve kuruluğu, çift görme, baş dönmesi, polyopia ve odaklanmada zorlanma bulunuyor.

EKRAN BAŞINDA 3 SAAT

Günde bilgisayar başında 3 saat veya daha fazla zamanını geçiren kişilerin yüzde 90 civarında bu rahatsızlığa yakalanma ihtimali bulunuyor.

Belirtiler arasında en dikkat çekici olanı baş ağrıları ve göz kuruması. Bu rahatsızlığın teşhisi ve tedavisi için kapsamlı bir göz muayenesine girilmesi çok büyük önem taşıyor.