Yerlilerde Ege zirvede!

TFF 1.Lig’de top koşturan 435 futbolcunun 81’i yabancı. Sadece Altınordu’nun tamamı yerli oyuncularla mücadele ettiği ligde Manisa’nın 7, Balıkesir ve Göztepe’nin 6’şar, Denizli’nin 4 yabancı oyuncusu var.

Yerlilerde Ege zirvede!
Yeni Asır'da yer alan habere göre TFF 1.Lig'de Futbol Federasyonu 2015 yılında yabancı sayısını 18 kişilik kadroda 3'ten 5'e çıkartıp kadrosunda 10 lejyoner oyuncuyu bulundurma hakkı vermişti. Bu kapsamda 18 takımlı TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunda 435 oyuncunun 81'ini yabancı oyuncular oluşturdu. 18 kulüpten sadece Altınordu tamamı yerli futbolcularla mücadele ederken, Samsunspor 2 yabancı kontenjanından yararlandı. Manisa ve G.Antep BŞB 7'şer, Balıkesir, Adana Demir, Göztepe, Eskişehir, Giresun ise 6 yabancıyla en çok lejyoner oynatan takımlar oldu. Ligin 5. haftasına girilirken yabancı oyuncular attıkları gollerle ligin kaderini değiştirdiler. Peki ya lig tamamı yerli oyuncularla oynatılıyor olsaydı ne olurdu?

BAMBAŞKA BİR PUAN TABLOSU

Sorunun yanıtı gayet basit. Yabancısız TFF Birinci Lig'de Ege takımlarından 3'ü ilk dört sırada yer alacaktı. Göztepe yerli oyuncularının golleriyle topladıkları 16 puanla ligin zirvesinde yer alacak, tamamı yerli oyunculardan kurulu Altınordu 12 puanla ikinci, 10 puan alacak olan Denizlispor ise Birinci Lig'de dördüncü sıraya yerleşecekti. Kadrosunda tam 9 yabancı futbolcusu bulunan Manisaspor ise bu süreci 5 puanla 14. sırada tamamlarken, sekiz yabancı oyuncusu bulunan Balıkesir oyuncular olmasaydı 3 puanla son sıraya çakılacaktı.

YERLİ BEREKETİ

Göztepe'de Halil Akbunar 6 maçta attığı 3 golle takımının en skorer oyuncusu olurken onu 2 golle Umut Nayir izliyor. Gökhan Karadeniz ile Lokman'ın ise 1'er golü var. Bu futbolcuların attıkları gollerle karşılık bugüne kadar oynadıkları maçlarda rakiplerinin yabancı oyuncuları gol atmamış olsa Göztepe 16 puan toplamış olacaktı.

Göztepe'nin 11 golünün 7'sine yerli oyuncular imza attı. Göztepe'de Adis Jahovic'in iki, Leo Schwechlen'in ise yalnız 1 golü var.

BEKAMENGA'DAN 5 GOLE 6 PUAN

Balıkesirspor'un Kamerunlu golcüsü Christian Bekamenga attığı 5 golle ligin en fazla gol atan oyuncusu konumunda. Bekamenga 2-1 yenildikleri maçta 1 gol atarken, 2-1 kazandıkları Göztepe ve 4-2 kazandıkları Adana Demirspor maçlarında 2'şer gol atarken 6 puan kazandırdı.

Foxi Kethevoama Adana Demirspor maçında 1 gol atarken yerlilerden tek gol İshak Çakmak'tan 2-1 kaybettikleri Yeni Malatya maçında geldi.
Konular Spor Haberleri