Yeşim Erçetin'den çarpıcı itiraflar

İlk evliliğini Ozan Orhon ile yapan ve bu evlilikten ‘Yağmur’ adından kızı olan Yeşim Erçetin boşandıktan uzun bir süre sonra Emre Matraş ile evlenerek ‘Masal’ adında bir kız sahibi olmuştu...

Yeşim Erçetin'den çarpıcı itiraflar

Millet'ten Başak Çokan'ın röportajı..

- Emre Matraş ile boşanmanızın 1 Nisan'a gelmesi tesadüf mü?


Vallahi 1 Nisan şakası gibi oldu ama şaka değil gerçekten resmi olarak boşandık. Ama çok git-gellerimiz oldu. Boşanalım mı boşanmayalım mı ortada bir kız çocuğumuz var. Bu sürüncemelerden sonra karar verip boşandık.

- Boşanma süreci ne zaman başladı?

Aslında sorunlar evlenmeden önce başladı. Ben aitlik ile hırsı birbirine karıştırıyorum. Tabi ki sevdim ama sıkıntılı bir süreçti. Bunu da herkes gördü. Çünkü çok göz önünde yaşandı bu evlilik. Eski eşi ve çocukları tarafından başladı zaten sorunlar.

- İlk evliliğini ne zaman yaptın?

20 yaşında yaptım. Onunla da merhaba dedikten 2 hafta içinde evlenmeye karar verdik.  Biraz deli doluyum. Bu yüzden öyle hesap kitap yaparak başlayamıyorum ilişkilere. Bazı insanlar oturup düşünürler maddi manevi maalesef benim böyle bir ön görüm yok.

- İlk evliliğin olaylı bitti. Ardından ikinci evliliğinde aynı şekilde sorunlu bitti. Tesadüf mü yoksa seçim mi bunlar?

İlk evliliğimde yaşadığım şeyleri bir daha yaşamayacağım dedim. Ama maalesef göz önünde yaşadık her şeyi. Gerçekten hoş olmayan tablo oldu. Elbette seçimim değildi ama böyle gelişti.

- Emre bey ile sorununuz neydi peki. Birlikte mutlu pozlar verip aynı projede bile bir araya geldiniz. Ne oldu da bu noktaya geldiniz?

Emre, benim 17 yaşındayken sözlenip daha sonra ayrıldığım bir insandı. Seneler sonra ‘Yeşim nasılsın ne yapıyorsun bende boşandım. Bir kahve içelim mi?’ diye arkadaşça atılan mesajdan sonra gelişti her şey. Bende o dönem boşluktaydım ve sanırım bu bana evrenin bir mesajı yıllar sonra yarım kalan bir ilişkimiz vardı.

HER ŞEYİ SATTIM

- Evlilik kararını nasıl aldın?


Emre ile ilişkimizin basında Bodrum'da beni öperken fotoğraflarımız yayınlanınca ben çok rahatsız olmuştum. Ve o dönem bu şekilde gündeme gelmek istemediğimden evlilik teklifi gelince hemen kabul ettim. Bu kez Emre maddi sıkıntıların içine girince de "Hadi Yeşim onu sat bunu sat" derken elimdekileri de evliliğimde kaybetmiş oldum.

- Neden bu şekilde gözü kapalı her şeyi verdiniz?

Aslında saf birisi değilimdir. Ama bir evlilik çatısı altında birleşiyorsak iyi günde de kötü günde de omuz omuza olmak ve var olan şeylerimizi paylaşmamız gerektiğini düşündüm.

ÇALIŞMAMA İZİN VERMEDİ

- Maddi olarak kayıplarınız büyük müydü?


Bunca yıl sahneden kazandığımı eve, arabaya ve mücevherlere yatırmıştım. Önce evimi sonra arabamı ve saatlerimle pırlantalarımı kaybettim. Sattıklarımla bir ev daha satın alabilirdiniz yani. Bir süre çalışmadım çalıştırmadı kendi de çalışmadı. O kadar uzun süre çalışmayınca öz güvenimde yoktu.

- Öz güveninizi alan şey neydi?

Sürekli bağırarak konuşan bir adam var. Ne söyleseniz öfkeli cevaplar veriyor ve üzerinize yürüyor. Evlendiğimizin ikinci haftasında başladı. Bu bağırışlar.

- Şiddet gördünüz mü?

Bir insanın sürekli olarak evde size bağırması ve üzerinize yürümesi sizi aşağılaması da bir şiddettir.

KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

- Kızlarınızı bu kavgalardan nasıl uzak tutuyordun ya da tutabiliyor muydun?


Tutamıyordum onlarda bunlara şahit oluyordu malesef. Kızımın psikojisi bozuldu.

- Madem sizi rencide edip aşağılayacaktı, neden evlendi sizinle?

İşini kaybetmiş hayatını kaybetmiş, hayatı boyunca babasının desteğiyle ayakta durmuş bir adamdan bahsediyoruz. Emre, bir sürü şeyini kaybetmiş bir adamdı. Ama onu da suçlayamıyorum çünkü onunla evlenmeyi seçen bendim.

- Evlilik yapmak yerine neden sorunlarını çözme yolunu seçmedin?

Bende aile boşluğu var. Ben bu boşluğu olmayacak adamlarla evlenerek kapatmaya çalışıyorum.

- Bu durumları yaşarken hiç anne ve babanıza "Sizin yüzünüzden böyle oldum" diyerek onlarla yüzleştiniz mi?

Annem mesela beni evine sokmadı. Annem babam 9 aylıkken ayrıldılar. Beni babaannem alıyor yanına. Annem ve Babam 2. evliliğini yapıyor. Evlendikleri 2 insan da beni hayatlarında istemiyor. Bende babaanne ile büyüyorum. O eksikliklerimden ötürü yanlış evlilikler yapıyorum.

-  Maddi destek veriyor muydu aileniz?

Babaannem baktığı için babam elbette destek oluyordu. Maddi sıkıntı hiç çekmedim ama maalesef manevi sıkıntılarımdan ciddi yaralar aldım.

TEK BAŞIMA KIZLARIMI BÜYÜTÜYORUM

- Ozan Orhon'un kızıyla arası nasıl? Onunla da bu sorunları yaşıyor musunuz?


Ozan, Kıbrıs'a yerleşti ve orada evlendi. Şu anda kızıyla pek alakadar değil. Zaten ben Ozan'dan boşandığım günden bu yana hiçbir maddi destek görmedim ki. Tek başıma büyüttüm kızımı şimdi de Masal'ı tek başıma büyütüyorum.

-  Ozan Orhon ile Emre Matraş'ı karşılaştırırsanız hangisinin babalığı daha ağır basıyor?

(Gülüyor) Maalesef al birini vur ötekisine durumu var. Babalıkları konusunda ikisi de sınıfta kalıyor.

- Eşlerin neden sizden boşandıktan sonra babalıktan da feragat ediyor acaba?

Erkekler hayatlarına bir kadın aldıktan sonra çocuklarını unutuyorlar. Bunu kendi babamda da yaşadım. Çocuklarıma bakınca da şimdi onlarda da bunu görüyorum.

- Peki, bu son boşanma sürecinden sonra değişime uğradığınızı düşünüyor musunuz?

Değişim süreci değil ama olgunlaştım. Ve büyüdüğümü hissediyorum. Artık eskisi gibi yaşadıklarım canımı acıtmıyor.

EVİMİN HER TARAFINDA KAMERALAR VAR

- Çocuklarınıza bakınca "Acaba benimle aynı kaderi onlarda mı yaşayacak" dediğiniz oluyor mu? Korkuya kapılıyor musunuz?


Birinci korkum çocuklarım ya benim yaptığım hataları ve yanlış evlilikleri seçerlerse. İkinci korkum ya ben ölürsem kızlarıma kim sahip çıkacak diye korkuyorum. Çünkü kimsenin 5 dakika sonra ne yaşayacağının garantisi yok. Arkamı döndüğümde ya benim çocuğumun başına bir şey gelirse diye endişeleniyorum. Evimin her yerinde bu yüzden kameralar vardır.

ALBÜM HAZIRLIĞIM VAR

- Yeşim Erçetin albümleri olsun kostümlerine ve kliplerine büyük paralar yatırıp sahne çalışması yapmasına rağmen neden istediği yerde değil?


Aslında 2009 yılında istediğim yere az kalmıştı. Albümleri tutmuş insanların sahne almak istedikleri yerlerde sahne alıyordum. Çok güzel şarkılar yakaladım. Ama ben işime değil kendimi aile hayatına daha fazla ağırlık vererek işten geri kaldım.  Eski işlerime bakıyorum radyoda 2. sıraya kadar çıkan şarkılarım vardı. İnsanlar daha önce mankenlik yaptığım için ön yargı ile bana yaklaşıyorlardı. Oysa 2 yıl boyunca sahnede canlı performans sergiledim. Ayrıca bir de tabi bazı insanlar yerlerini sağlamlaştırmışlar ve dostlarını arayıp "Yeşim Erçetin şarkıları çalmayın. Desteklemeyin" diyorlar.

- Yeni albüm için çalışmalar var mı?

Albüm değil ama single yapacağım. Adnan Fırat'tan güzel bir şarkı aldım. Ama Gülşen'den şarkı almak istiyorum. Fiyatları biraz uçuk olduğu için uygun zamanı bekliyorum.

Konular Röportaj