Aziz Yıldırım'dan 'şike' patlaması!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: "Şikenin en kralını Galatasaray kulübü yapmıştır..."

Yıldırım'dan 'şike' patlaması!
CİHAN'da yer alan habere göre Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 20. hafta maçında deplasmanda Antalyaspor'a 4 - 2 yenilen Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım maç sonrasında iddialı açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i hedef alarak, Özbek'in açıklamalarına cevap verirken, sert ifadeler kullandı.

Başkan Aziz Yıldırım, Antalyaspor’a 4-2 yenilen oyuncularını eleştirerek başladığı sözlerine, "Yenildik, olsun daha önümüzde uzun zaman var. Kendilerine gelirler. Bugün inşallah bu yenilgiden ders çıkarırlar. Bundan sonraki maçları da kazanırlar." dedi.

İki gündür seyahatte olduğunu, bu yüzden kendisi yokken bazı konuşmalar yapıldığını belirten Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’i hedef alarak ağır suçlamalarda bulundu. Başkan Aziz Yıldırım, şunları söyledi:

"Galatasaray Başkanı, 8 yemişler, şike olaylarından bahsetmiş, kriterlerden bahsetmiş. Cahilce işler bunlar. Bir kere mali kriterlerde belli kurallar var. Bunun sportif tarafıyla hiçbir ilgisi yok. Kulüplerin gelir giderleriyle ilgilidir. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa ve doğru yapmamışsanız ceza alırsınız. UEFA’dan geldiler bizi de incelediler. Fenerbahçe’nin hiçbir ceza almayacağını ben buradan söylüyorum. Bunu hepiniz bilin. Çünkü Fenerbahçe alacaklı. Fenerbahçe şike yapmadı. Şikenin en kralını Galatasaray kulübü yapmıştır. Tarihlerine iyi baksınlar. 8-0 Ankaragücü, Malatya’ya giden arabalar. Eskişehirspor maçında kaleciye sağa at, sola at hikayeleri. Bursa’da kaleciyi ayarlayıp mahkemeye düşmek. Mahkemede sonuçların lehlerine çıkması.

Fenerbahçe Spor Kulübü 3 Temmuz’da (2011) Türkiye’nin yaşadığı bir ihtilalin içerisinde kumpasla yargılanmıştır. Önce neyle yargılandı Fenerbahçe başkanı, yani ben; silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten. Sonra 6222 sayılı yasayı çıkardılar. Yasada hiçbir şike mike yokken ilave ettiler. Aklınızdan şike ile ilgili bir şey bile ki bizi yargılayacak bir şey bulamadılar ve bununla yargıladılar. Sonuç, karar bozuldu ve yeniden yargılanıyor. Mahkeme tarafından hepimiz için berat istendi. Fakat Yargıtay kararı onaylamadığı için şuan dava ortada. Yargıtay mahkemenin kararını onayladıktan sonra Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ve şahıslar olarak, başta ben olmak üzere hem TFF ve hem de o günkü kişiler, daha sonra UEFA’daki bütün kişiler, kurumlar hepsi hakkında davalar açağız. Bugün Juventus’un bu davalar neticesinde nerelere geldiğini hepimiz biliyoruz.

Ne dedim, UEFA çatırdayacak dedim. Çatırdadı mı evet çakırdadı. Biz şike yapsaydık, somud bir şey söyleyin, var mı böyle bir şey. 18 tane futbolcu ile şike yaptığımız söylendi. Eskişehir’den Gençlerbirliği’nden. O kadar ısrar ettik, bir tanesini çağırıp ifadesine müracaat ettiler mi, sordular mı bir şey. O maçlarda oynayan sporculardan bazıları bugün Trabzonspor’da oynuyor. Bazıları maçtan sonra çıkıp, ‘Biz Trabzonspor için oynadık’ dediler. Bunlar niye unutuluyor hemen.

Milli Takım 8 tane yedi hepimiz üzüldük. Beşiktaş yedi hepimiz üzüldük. Ama unutmasın Galatasaray başkanı Fenerbahçe 6 tane attı onlara. 6-0. Öyle neticelere sevinmesinler. Sportiftir olur bunlar. Her şey olabilir. Bugün 4 tanede biz yedik, olur, maç bu. Onunla bununla uğraşmasınlar, karalamayı bıraksınlar, işlerine baksınlar, işlerini doğru dürüst yapsınlar, hesaplarını düzgün yapsınlar, onları temizlemek için uğraşsınlar. Eğer şikeyi, kim mağlup olmuşa bakıyorlarsa önce tarihlerine baksınlar. Tarihlerinde neler yazdığını hepimiz biliyoruz.

Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray kulübüdür. Ağzı açıldı, dili açıldı Galatasaray başkanının. Konuşmuyordu, konuşmaya başladı, ona söylüyorlar galiba, onu söyle bunu söyle diye, Beşiktaş’a Fenerbahçe’ye saldır diye söylüyorlar, iyi adam olursun diyorlar galiba. Olamazsın haberin olsun. Sonra söylediklerini adama yuttururlar. Haberleri olsun, fazla da beni kızdırmasınlar. Ayıp, ayıp denen bir şey var. Mahkemeler devam ediyor. Mahkemeler biter, ondan sonra ne istiyorsan söylersin.

Galatasaray Kulübü’nün UEFA ile ilgili işlerinde Fenerbahçe’den hiçbir kişinin ya da yönetimden birinin ya da başkan olarak benim söylediğim hiçbir şey duydunuz mu? Her hangi bir kelime ya da bir şey söyledik mi? Hayır. Onlar kendileri kararlarını verirler. Kendileri bilirler ve camialarına da kendileri hesaplarını verirler. Ama onlar şeyin içinden çıkamayınca bizlere saldırarak, bunları unutturmak istiyorlar. Gene söylüyorum bakın, Galatasaray’ın tarihi şikeyle doludur. Ayıp bunları açmasınlar."

"ŞİKEYİ SAVUNUYORLARSA KUMPASLA BİR İLİŞKİLİRİ VAR DEMEK Kİ"


Başkan Yıldırım, doğruları ve gerçekleri söylediğini belirterek, bunları kapışma için söylemediğini, yanlış ve hata olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Söylediğimde yanlış ve hata var mı? Yok. Doğruları söylüyorum. 4 tane madde saydım, hata ve yanlış var mı? Yok. Bizim mahkeme biter. Yargıtay bizler hakkında suçlayıcı karar alırsa o zaman herkesin söyleme hakkı olur. Yok Yargıtay bizim lehimize karar verirse kimsenin konuşma hakkı olmaz.

Ben o zaman Galatasaray Başkanı ile ilgili şunu söylüyorum, demek ki bunların kumpasla yakın ilişkileri var demek ki. Bunu savunuyorlarsa, şike davasını savunuyorlarsa ve şike diyorlarsa, demek ki kumpasla onların bir ilişkileri var demek ki. Mücadele, rekabet tamam, ama bu şekilde söylemek ayıp. Biter dava söylersiniz, ama dava daha bitmedi ve devam ediyor. Dav abizimle ilgili biz birşey demiyoruz. Dava bitsin, ondan sonra suçlayın bizi. Tabii aleyhimize çıkarsa, ya çıkmazsa o zaman özür dilersiniz." 
Konular Spor Haberleri