“Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları” albümünde egolar çarpıştı!

“Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları” albümünde ego savaşları yaşandı. 39 şarkıcının yer aldığı albümde kriz üstüne kriz çıktı.

“Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları” albümünde egolar çarpıştı!
Hürriyet'in haberine göre en büyük kriz kapak tasarımı sürecinde yaşandı. İçinde 2’şer CD bulunan iki ayrı paket halinde satışa sunulan projenin kapakları ‘yıldız’ şeklinde tasarlandı ve yorumcuların isimleri bu yıldızların içine yerleştirildi. Ama kimse isminin yerinden memnun olmadı. “Benim ismim neden küçük”, “Onunla beni nasıl yan yana yazarsınız” gibi şikayet telefonları susmadı. Albümün yapımcısı Cafer Özdemir, tasarımı 11 kez revize ettirdi.

Ayrı CD’lerde

Yıllardır süren Demet Akalın-Hande Yener polemiği de projeye yansıdı. İki taraftan da “Aynı CD’de olmayalım” isteği geldi. Alfabetik sıralama formülü bu krizi de ortadan kaldırdı. Demet Akalın, Volume 1’in ilk CD’sinde, Hande Yener Volume 2’nin ilk CD’sinde yer aldı.

Aranjörümü isterim

Albümdeki şarkıların büyük çoğunluğunu Selim Çaldıran aranje etti. Bazı yorumcular çalıştıkları aranjörlerle ilerlemek istedi. Aleyna Tilki, Emrah Karaduman’la, Ece Seçkin, Ozan Doğulu’yla çalışınca, istekleri geri çevrilen bazı isimler kazan kaldırdı.

Şarkı sıralaması lobisi

Sanatçıların tamamına yakını bizzat ve menajerleri üzerinden, yapımcı Cafer Özdemir’e “Biz A1 olmalıyız” baskısı yaptı. Yapımcı, isme göre alfabetik sıra kararı alınca kriz hafif atlatıldı. İsminin avantajını yaşayan Aleyna Tilki’nin 1. sırada olması memnuniyetsizliğe sebep oldu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..