YÖK Yunus Yazar için harekete geçti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın talimatıyla, İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart ile aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın durumu, ilgili birimlerince incelemeye alındı.

YÖK Yunus Yazar için harekete geçti
Hürriyet'te yer alan habere göre Anadolu Ajansı, "Beykoz'un Mozart'ı otizmli Yunus'un konservatuvar hayali" başlığıyla duyurduğu haberde, dünyaca ünlü sanatçı Mozart ile aynı müzik kulağına sahip olan ve konservatuvarda eğitim alabilmenin hayallerini kuran otizmli Yunus Yazar'ın durumunu gündeme taşımıştı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın talimatıyla basında yer alan haberler üzerine, otizmli Yunus Yazar'ın durumu, YÖK'ün ilgili birimlerince incelemeye alındı.

Güzel sanatlar lisesinden geçen yıl mezun olan Yunus Yazar, kendisinin ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için özellikle konservatuvar gibi yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere engelli öğrenci alımında, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) baraj uygulamasının kaldırılması talebinde bulunmuştu.

CEM YILMAZ DEVREYE GİRMİŞTİ

Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus'un hikayesini okuyan sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmayarak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gence destek olmak istediğini belirtmişti.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, "Bu kıymetli kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa, ben burs vermek isterim." ifadelerini kullanmıştı.