Yolcular iskelede dehşet yaşadı!

İstanbul Deniz Otübüsleri İşletmesi'ne (İDO) ait ‘Karamürsel Bey’ deniz otobüsü Kartal- Yalova seferini yaparken, dümen kilitlenmesi sonucu Yalova İskelesi'ne çarptı. İşte panik anları!...

Yolcular iskelede dehşet yaşadı!

Yalova’da, dün akşam yanaşma sırasında iskeleye çarpan ‘Karamürsel Bey’ adlı deniz otobüsünde yaralanan 27 yolcunun tamamı, bu sabah taburcu edildi. Hafif hasar gören deniz otobüsü ise onarılmak üzere Pendik’teki tersaneye gönderildi.      

Kazanın nedenin araştırıldığını açıklayan İDO yetkilileri, yaralananların tümünün, deniz otobüsü tam olarak yanaşmadan ayağa kalkan yolcular olduğunu söyledi.

Kartal’dan Yalova’ya günün son seferini yapmak için dün saat 18.30’da 199 yolcu ile hareket eden ‘Karamürsel Bey’ deniz otobüsü, saat 19.10’da yanaşma sırasında hızla iskeleye çarptı. Kazada, 27 yolcu çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Paniğin yaşandığı kaza sonrası yolcular olayın şokunu üzerlerinden uzun süre atamadı.

İskeleye çarpan ve hafif hasar gören ‘Karamürsel Bey’ deniz otobüsü saat 03.00’de onarılmak üzere Pendik’teki tersaneye gönderildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İDO yetkilileri, deniz kazasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Kazanın kesin nedeninin Yalova Liman Başkanlığı’nın yapacağı araştırma sonucu ortaya çıkacağını belirten İDO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri, “Deniz otobüsü iskeleye yanaşırken hız kesti. Çarpmanın kaptan hatası mı yoksa makinelerdeki problemden mi kaynaklandığı inceleme sonucu ortaya çıkacak. Yaralanan yolcular maalesef deniz otobüsü tam yanaşmadan erken ayağa kalkan kişiler. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

Bu arada, kazada yaralanıp Yalova’da çeşitli hastanelere kaldırılan 27 kişi, buradaki müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Süheyla Özdereliler / DHA

Hürriyet gazetesi