Yorgun, üzgün, kızgın görüntüyü silen şifreler

"Yorgun musunuz, üzgün müsünüz?" veya "Kızgın mısınız?" sorularını zaman zaman pek çoğumuz çevremizden duyuyoruz. Bu sorularla yaş aldıkça ve yıllar geçtikçe daha da sık karşılaşıyoruz.

Yorgun, üzgün, kızgın görüntüyü silen şifreler
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Kimi zaman yılların getirdiği etkiler, kimi zaman genetik özelliklerimiz, kimi zaman ise gereğinden fazla kullandığımız mimiklerimiz yüzümüze taşımak istediğimiz özellikleri bırakıyor. "Yorgun musunuz, üzgün müsünüz?" veya "Kızgın mısınız?" sorularını zaman zaman pek çoğumuz çevremizden duyuyoruz. Bu sorularla yaş aldıkça ve yıllar geçtikçe daha da sık karşılaşıyoruz.   Karşımızdakilere konuşmadan sadece yüzümüzün duruşu ile aktardığımız bu olumsuz duygular moralimizi bozmakla kalmıyor aynı zamanda iş ve sosyal yaşantıda da daha başarısız olmanın kapısını aralıyor. Yapılan çalışmalar kalabalık bir grup içerisinde daha yorgun gözüken bireylerle konuşma arzusunun dinamik ve zinde gözükenlere göre çok daha az olduğunu ortaya koyuyor. Dolguların adeta şifreleri olan özel noktalar ve miktarlar yüzünüzdeki olumsuz duyguları temizleyecektir.

YORGUN GÖRÜNÜME SON

Yüzümüzde pek çok ifadeyi gözlerimiz karşımıza aktarıyor. Yorgunluk da bunlardan biri. Göz altı bölgesindeki çöküklükler ve torbalanmalar yorgun olmasak bile bize bakanların bizi yorgun olarak kabul etmesine neden oluyor. Keyifli bir hafta sonundan sonra pazartesi işe gittiğinizde karşılaştığınız ilk kişi size yorgun musun diye soruyorsa artık önlem alma zamanı gelmiş demektir. Yorgunluğu silen ana şifreler, yumuşak doku dolgularının elmacık kemiği, şakak ve göz altı bölgesine titizlikle yerleştirilmesinden geçiyor. Bu üç alanda özel noktalara yerleştirilecek dolgular gözünüzü korkutmasın. Derin dokulara yerleştirilecek ve taşıyıcı kolon  görevi görecek olan dolgular göz çevrenizdeki yorgun görüntüyü belirgin olarak azaltacaktır. Bu tarz dolgu kullanımı klasik dolgu uygulamalarına göre daha fazla miktarda dolgu kullanılmasını gerektirmesine rağmen yüze şiş ve yapay bir görüntü vermeyeceği için herkesin beğeneceği sonuçlar yaratacak ve yüzdeki olumsuz görüntüyü silecektir.

ARTIK KIZGIN DEĞİLSİNİZ

Kızgın görünüm gözlerimiz ve dudaklarımızla karşımıza aktardığımız bir duygudur. İki kaş arasındaki oluklar, sert bir kavise sahip kaşlar ve büzülmüş ince dudaklar bakıldığında kızgın bir görüntünün anahtar özellikleridir. Bu olumsuz ifadenin azaltılmasının şifresi de yine göz çevresi ve ağız çevresinde dolguların belirlenmiş noktalara yerleştirilmesinden geçer. Şakak, kaş altı ve üstü alanlar, alt dudak alt kısmı, üst dudak içi ve ağız kenarları kızgın görüntünün giderilmesi için kritik dolgu yerleşim alanlarıdır. Kullanılacak dolgu miktarı ilk etapta kulağınıza fazla gelse de korkmayın, kızgın görüntünüz yerini çok daha olumlu bir ifadeye bıraktıkça çok doğru bir karar verdiğinizi göreceksiniz.

Üzgün olmayın

Aşağıya doğu kuyrukları inmiş kaş ve göz yapısı, düz ve aşağıya doğru inen ince dudaklar üzgün bir ifadeden başka bir duyguyu karşınıza geçirmenize engel olur. Göz yan kenarı, şakak bölgesi, elmacık kemiği alanı, alt ve üst dudaklar ve çene ucu alanı üzgünlüğü silen dolgu şifrelerini taşıyan bölgelerdir. Sadece göz çevresi veya sadece ağız çevresine uygulama yapıldığında arzu ettiğiniz etkiyi tam elde edemeyeceğinizi akılda tutmakta fayda var. Üzgünlüğü silen dolgu şifreleri her iki alanın aynı anda tedavi edilmesinin daha başarılı olduğunu ortaya koyar. Dolgu kullanımında giderek çok daha farklı bir bakış açısı gelişir.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım