YouTube'da sürpriz yenilik!

YouTube’da son dönemlerde yapılan değişikliklere bir yenisi daha ekleniyor. Popüler platform son olarak ücretli abonelik ile gündeme gelmişti.

YouTube'da sürpriz yenilik!
Vatan'da yer alan habere göre şimdi ise bunun tam tersi bir şekilde kullanıcılara yeni reklamlar göstermek üzere gündemde.

Bu haberi en iyi özetleyen görsel yine Google tarafından bir GIF dosyasıyla yayınlandı. Aşağıdaki GIF’ten de anlayabileceğimiz gibi artık YouTube üzerinde bir video izlerken, o videoda bahsi geçen ürünü satın alabileceğimiz linkler, videonun sağ tarafında yer alacak. Bu reklamlar kolayca kapatılabilir olacak. Videonun türüne göre reklamlar otomatik gösterilecek veya kullanıcılar isterlerse ürünün kaç para olduğunu hemen sağ üst tarafındaki bilgi kartından öğrenebilecek.

Adwords’ün resmi blogunda paylaşılan habere göre Google’ın amacı, YouTube’u bir video paylaşım platformunun yanı sıra sanal bir online alışveriş sitesine dönüştürmek. İlgili videolarda satın alma reklamlarının çıkmasıyla bu düşünce gerçekleşmiş olacak.

Aslında bu yeni reklam türünden ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında bahsedilmişti. TrueView reklam programının devamı niteliğindeki bu özellik, önümüzdeki aylarda yayına başlayacak.

Söz konusu bu reklamlar direkt olarak videonun içerisinde yer aldığı için tarayıcılardaki reklam engelleme eklentileri tarafından etkilenmeyebilir.