YPG’ye çalışan Alman ajan Silopi’de yakalandı!

PYD/PKK ile irtibatlı olan Alman ajan Silopi sınırında yakalandı. Eski asker olan Kraicker’in, üzerinden YPG ile ilgili çok sayıda dijital doküman çıktı.

YPG’ye çalışan Alman ajan Silopi’de yakalandı!
İKİ KEZ TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPMIŞ

Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre
Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri nefes kesen bir operasyona imza attı. Sınır hattı nda kuş uçurtmayan polis, Almanya vatandaşı eski asker 28 yaşındaki Patrik Kraicker’i Suriye’ye kaçak yollarla girmeye çalışırken kıskıvrak yakaladı. FETÖ’ye ve PKK’ya kucak açan Almanya’nın Suriye Türkiye sınırında da YPG’liler ile de ajanlar aracılığı ile irtibat kuruduğu bir kez daha belgelenmiş oldu.

YPG’LİLER İLE İRTİBATLI

Kraicker’in üzerinde yapılan aramada çeşitli örgütsel dijital materyaller bulundu. Dökümanları inceleyen polis Kraicker’in YPG terör örgütüne katılmak üzere Suriye’de bulunan örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu anlaşıldı.

BİRÇOK İLE GİTMİŞ

Kraicker’in 4 yıl Alman Ordusu’nda görev yaptığı öğrenildi. Geçmiş yıllarda da Türkiye’ye 2 kez daha giriş yaptığı belirlenen Kraicker’in kendi kimliği ile havayoluyla geldiği karayolu ile de çeşitli illerdi dolaştığı tespit edildi. Yapılan incelemede geçmiş dönemlerde yakalanan PYD’li teröristlerin ifadelerinde Alman Kraicker’in adının geçtiği ortaya çıktı.