Yüksel Aytuğ'un elinin uğuru!...

Sinemaya giderken eleştirileri okuyup ona göre hareket edenlerden değilim, hele şimdi filmi anlatan öyle güzel 'Trailer'ler yapıyorlar ki izlediğinizde filmin ne anlattığını ilgi alanınıza girip girmediğini anlayabiliyorsunuz. Kazık yediğimiz olmuyor mu, çok. Trailer şahane film berbat!

Ancak ilgimi çeken bir film hakkında kötü de yazılsa giderim.

Fakat 'Darbe' isimli filme gitmeye tam karar vermişken, Yüksel Aytuğ filmi göklere çıkarınca gitmekten vazgeçtim.

AKP yandaşı bir gazetede ve medya grubunda, tv’lerinde çalışan bir adamın filmi bu kadar göklere çıkartması bende bir şaibe oluşturdu.

Öte yandan filmi TRT’nin alıp oynatması için tavsiyesi ve hatta diziye çevrilmesi isteği!.. Yüksel Aytuğ’a Afrika sıcakları herhalde dokundu dedirtecek cinsten.

Madem bu kadar müthiş film, yıllardır parasını aldığın patronuna tavsiye etsene kardeşim, öyle ya TRT vergilerimizle dönen bir yer madem iş yapacağına bu kadar eminsin ATV dizisini de yapsın, yoksa TRT yapacak gibi yaparsa mı alıyorlar? Bu eski numaradır ama patronlar artık ellerinden televizyonları kaçıra kaçıra uyandılar mı bilmiyorum.

Sen bu kadar olağanüstü işi niye başka yere tavsiye ediyorsun, patron senin düşmanın mı bak senelerdir AKP medyasında yazıyorsun, jürilik yapıyorsun sana ne fenalığı dokundu adamların?

ABD bu tür istihbarat ilişkili filmleri sıkça yapar bende çok severim kaçırmam ama dikkatimi çeken husus hepsi istihbarat birimleri arasındaki rekabeti de işlemekle beraber asla ABD Başkanına seçimlerde avantaj sağlayacak bir söyleme girmezler. Bu filmlerin meraklısı olarak daha böyle bir şey izlemedim.

Bu filmde ise Fidan rolünü oynayan oyuncunun trailerde 'Bunların dertleri Benim üzerimden Başbakan’ı indirmek' sözleri ne demek oluyor?

Sayın Fidan’ın üzerindeki ağır görev ve şu günlerde yaşananlarla uğraşırken bu filmin senaryosuyla ilgili talimat, done fikir verdiğini düşünmem kurumun ciddiyetine karşı saygısızlık olur.

Sonuçta bu bir filim ama dikkat ederseniz gerçek muamelesi görmekte. Yapımcılar Avni ve Pertev Bey’ler de bu olayları ortaya çıkaran müthiş gazeteciler oluyorlar Yüksel Aytuğ’a göre.

Asıl dert, Hakan Fidan üzerinden bir film yapıp para kazanmak olmuş.

Fakat burada para nasıl kazanılıyor pek anlaşılmıyor. Çünkü aynı firmanın sürekli destekli filimleri hiç iş yapmamış! Ya bu filimleri bedavaya mal ediyorlar ya firma sahipleri çok zengin hatta ülkenin en zengin yapımcıları, Samuel Goldwyn filan herhalde yoksa can dayanmaz habire filim yap izlenmesin.

Bu filme gelince gariplikler bitmiyor, Sayın Fidan 70 yaşında emekli olur hatıralarını yazar elbette filmi yapılır. Ama adam daha çok genç ve görevinin başında yahu!

Sonuçta MİT’in detaylı bilgi verdiği veya doğruladığı doğruda olsa, yanlışta olsa filim 9 dalda Oscar da kazansa (biliyorum çok abarttım ateş etmeyin) Yüksel Aytuğ’un ya satarım köşesinde göklere çıkarttığı bu filme gitmem. Benim gibi düşünenlerde var ki durum pek parlak değil. 

Artık AKP’nin kamburu haline gelen yandaş yapımcıları, gazetecileri, artistleri bu iktidarın yapmış olduğu çok doğru işler olmasına rağmen, aranızda bazılarınız, insanların antipatisini hatta nefretini kazanmış kişilersiniz, tarafsız insanlar size olan nefretin faturasını AKP'ye kesiyorlar, kısacası bu partiye büyük zarar veriyorsunuz ve hükümetin doğru yaptıklarını zedeler haldesiniz. Yaptığız yağcılığa bir son verip, asıl işinizi yapabilseniz herşey daha güzel olacak.

Elbette Darbe filminin ilk 3 gün seyirci sayısının 7.229 gibi çok düşük bir sayı olmasının nedeni başlı başına Yüksel Aytuğ’un yazısıdır demiyorum, bir bütün zihniyetten söz ediyorum, kendi medyası tarafından batırılan, zor durumda bırakılan bir iktidar bunu nasıl görmez, neden bir çözüm bulamaz aklım almıyor.

Yüksel Aytuğ'u elinden kaçırmamak için çaba harcayanlar, işin sonunda asla kazançlı çıkmaz.

Sacit ASLAN