Yunan medyası: "Türkiye Atina'yı vuracak güce ulaştı"

Yunan medyası, Türkiye'nin ürettiği 280 kilometre menzile sahip Bora isimli füzenin Sinop'ta denenmesinin ardından ana gündemine Türkiye'yi yerleştirdi.

Yunan medyası: "Türkiye Atina'yı vuracak güce ulaştı"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türkiye'nin yerli üretimi ve ilk kez Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda tanıtılan Bora isimli füzenin Sinop'ta ilk denemesinin gerçekleştirilmesiyle Yunan medyası ayağa kalktı. Yunanistan'daki ana akım medya Türkiye'nin milli füzesi Bora'yı gazete manşetlerine taşıdı.

Türkiye’nin ürettiği ve ilk kez Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda tanıtılan 280 kilometre menzile sahip Bora ismi verilen füzenin Sinop’ta gerçekleştirilen deneme testinden sonra Yunanistan adeta ayağa kalktı.

Yunanistan’ın ana akım medyası Türkiye’nin milli füzesi Bora'yı manşetlerine “Türkiye, Atina’yı vuracak güce ulaştı” başlığı ile taşıdı.

Yunan televizyonları da haberi günlerdir ekranlarından indirmiyor.

Yunanlı stratejistler Türkiye’nin uzun menzilli füze denemesini canlı yayında tartışıyor. Yunanistan’da dün yayınlanan bir haberde ise "Ankara’nın eli Yunanistan’ın her yerine uzanıyor” ifadesine yer verirken, Türkiye’nin 1000 kilometre menzille füze üretmek için çalıştığı vurgulandı.

Yunan medyası: "Türkiye Atina'yı vuracak güce ulaştı"