Yunan sunucu Atatürk'e "soykırımcı" dedi

Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8’de, Survivor Türkiye-Yunanistan yarışmasını sunan Yunan sunucu Sakis Tanimanidis, 19 Mayıs paylaşımı ile Atatürk’e “soykırımcı” hakaretinde bulundu.

Yunan sunucu Atatürk'e "soykırımcı" dedi
ODATV'nin haberine göre Acun Ilıcalı’nın patronu olduğu TV8’de yayınlanan Survivor Türkiye-Yunanistan yarışmasının Yunan sunucusu Sakis Tanimanidis, sosyal medya hesabından yaptığı 19 Mayıs paylaşımı ile Mustafa Kemal Atatürk’e “soykırımcı” hakaretinde bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs’ın 100’üncü yıldönümünde Instagram hesabından paylaşımda bulunan Sakis Tanimanidis, “Gururlu bir Pontuslu olarak ben, 100 yıl önce Pontus soykırımında insafsızca yok edilen 353 bin kişiyi saygıyla anıyorum” ifadesini kullandı. Sakis Tanimanidis, mesajının yanında paylaştığı fotoğrafta da, “GENOCIDE Pontuslu Yunanlıların soykırımının yüz yılı 1919-2019” ifadesi yer aldı.

Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8’de Survivor Türkiye-Yunanistan yarışmasını sunan Sakis Tanimanidis paylaşımının Türkçe çevirisi şöyle:

“Gururlu bir Pontuslu olarak ben, 100 yıl önce Pontus soykırımında insafsızca yok edilen 353 bin kişiyi saygıyla anıyorum.

Büyükbabam Panayiotis Tanimandides'in bir Pontus köyü olan İmera'daki evini ziyaret ettim ve bu günün (soykırımı kastediyor) ne anlama geldiğini yanlızca biz Pontus kökenli Yunanlılar değil, bütün dünya için ne anlama geldiğini biraz daha anlama şansına sahip oldum.

Ve bütün insanlık için söylüyorum, biz savaşlara, suçlara, cinayetlere ve soykırımlara sessiz kaldığımız sürece bunların gelecekte dünyadaki diğer insanlar adına tekrarlanmasını kolaylaştırıyoruz.

#Unutmuyorum”


Survivor'ın Yunanistan kökenli sunucusu Sakis Tanimanidis’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaptığı paylaşımın sonuna da Yunanca “Unutmuyorum” etiketini yazdı.

Yunan sunucu Atatürk'e "soykırımcı" dedi

Yunan sunucu Atatürk'e "soykırımcı" dedi - Resim : 2

ACUN’UN SAKİS PAYLAŞIMI

TV8’in patronu Acun Ilıcalı sosyal medya hesabından  Şubat ayında “Sakis ise Survivor sunmanın keyfi” mesajıyla bu fotoğrafı paylaşmıştı.

Yunan sunucu Atatürk'e "soykırımcı" dedi - Resim : 3