Yunanistan değil Balat

“The Two Faces of January” filmi, Berlin Film Festivali’nde gösterildi. Yapım, çekimleri Türkiye’de yapılan Yunanistan sahneleriyle dikkat çekti.

Yunanistan değil Balat

BAŞROLLERİNİ dünyaca ünlü yıldızlar Viggo Mortensen, Kirsten Dunst ve Oscar Isaac’ın paylaştığı “The Two Faces of January” (Ocak Ayının İki Yüzü) filmi için Berlin Film Festivali’nde özel gösterim yapıldı. Film, Türkiye’de geçen sahneleriyle dikkat çekti. İstanbul’un Balat semti de filmde 1960’ların Atina’sı olarak perdeye yansıdı.

GEÇEN YIL ÇEKİLDİ

Yönetmen koltuğunda İran asıllı Hossein Amini’nin oturduğu “The Two Faces of January”nin Türkiye’deki sahneleri geçtiğimiz yılın ekim ayında çekilmiş, o sahnelerin yapımcılığını Az Celtic Films üstlenmişti. Balat’ın Vodina Caddesi’nde çekilen, Viggo Mortensen ve Kirsten Dunst’ın yer aldığı bitpazarı sahneleri, filmin fragmanında da yer almıştı.

NEDEN İSTANBUL?

Yapımcı Robyn Slovo, daha önce Kelebek’e verdiği röportajda Atina sahnelerini neden İstanbul’da çektikleri sorusuna şöyle yanıt vermişti: “O sahneleri Atina’da çekmeye başladık. Prodüksiyonla ilgili bazı sorunlardan dolayı çekimlere burada devam ettik. Ama merak etmeyin, filmde İstanbul da olacak. Biz İstanbul’da başka bir yerin filmini değil, İstanbul filmi çekiyoruz!” 

Yeni film de burada

Az Celtic Films’in ortaklarından Zeynep Şantıroğlu Sutherland, “The Two Faces of January”nin yapımcı şirketinin yeni film projelerini de İstanbul’da çekmek istedikleri açıkladı. “The Two Faces of January”nin Berlin Film Festivali’ndeki gösterimine filmde rol alan Türk oyuncu Mehmet Esen de katıldı.

SİNEM VURAL / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ