Yunanistan'da 'evet' yanlıları çoğunlukta

Yunanistan'da pazar günü yapılacak referandum öncesi Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis, 'evet - (NAI)' taraftarlarınca düzenlenen mitingde konuştu. Kaminis, "Çocuklarımız için başka bir gelecek istiyoruz. Avrupa'yı ve Euro'yu istiyoruz." dedi.

Yunanistan'da 'evet' yanlıları çoğunlukta
CİHAN'ın haberine göre Yunanistan'da pazar günü kreditörlerin mali destek karşılığında talep ettikleri kemer sıkma önerilerine ilişkin yapılacak referandum öncesi 'evet' taraftarlarının liderliğini yapan Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis, ilk modern olimpiyat oyunlarının düzenlendiği eski Olimpiyat Stadyumu'nda toplanan binlerce insana seslendi.

"Çocuklarımız için başka bir gelecek istiyoruz. Avrupa'yı ve Euro'yu istiyoruz." diyen Kaminis, "Daha ne kadar Çipras'ın saplantılarını ödeyeceğiz? Sürdürülebilir bir çözüm acı ancak güvenli olacağını biliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaminis, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Avrupa ve Euro çözümdür. Bunun için buradayız. Evet; güvenliktir, yıkım karşısında kendini korumasıdır. Bu akşam büyük bir 'evet' diyor, herkes için mücadele veriyoruz. Sintagma'da toplananlar için de... Bizi düşünmeye fırsat vermeden paketlenmiş bir referandumu oylamak için sürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Artık hiç kimsenin Çipras'a inanmadığını iddia eden Atina Belediye Başkanı Kaminis, "Bize emekli aylıkları ve maaşlardan bahsediyorlar. Çok iyi biliyorlar ki gelecek ay kimseye ödeme yapamayacaklar. Çipras'ın artık Avrupa'da konuşabileceği kimse yok." değerlendirmesinde bulundu.

'Evet' yanlılarının düzenledikleri mitinge çok sayıda sanatçı, akademisyen ve tanınmış isim katıldı. Mitingde Pasok eski milletvekili ve halterde 3 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Pirros Dimas da bir konuşma yaparak 'evet' taraftarlarına destek verdi.

'Evet - (NAI)' taraflarları, ellerinde Yunan ve Avrupa bayrakları ile alanı doldurdu. Göstericiler, ellerinde afiş, pano ve dövizlerle Avrupa yanlısı sloganlar da attı.