Yunanistan'daki sekiz firari FETÖ'cüden biri serbest

Yunanistan mahkemesi, sekiz FETÖ firarisinden birinin serbest kalmasına karar verdi.

Yunanistan'daki sekiz firari FETÖ'cüden biri serbest

Milliyet'in haberine göre Yunanistan'dan helikopterle sınırı geçip 16 Temmuz sabahı kaçan darbeci subaylar hakkında yeni bir skandal karar geldi.

Yunan mahkemesi, sekiz darbeci subaydan birinin adli kontrol şartıyla serbest kalmasına karar verdi.

Atina'daki yüksek mahkeme, Ocak ayında askerlerin Türkiye'ye iade edilmemesine hükmetmiş, iki ülke ilişkilerinde gerilim tırmanmıştı.

Aylar süren yargı sürecinde bazı askerlerin iadesine karar verilmiş ve dosya temyiz mahkemesine götürülmüştü. İsimleri Abdullah Yetik, Feridun Çoban, Bilal Kurgun, Uğur Can, Ahmet Güzel, Süleyman Büyük, Gencay Koyun ve Mesut Kiraz olan darbeci subayların iade edilmesini isteyen Türkiye'nin resmi talebi, Ağustos ayında Atina'ya ulaşmıştı.

Söz konusu askerlerin rütbeleri ve yaşları şöyle: İkisi 40, biri de 36 yaşında üç binbaşı, ikisi 37 ve biri 35 yaşında üç yüzbaşı ve 38 ile 42 yaşlarında iki astsubay.

Yaz mevsiminde Dedeağaç mahkemesi tarafından ülkeye yasa dışı yollardan girme suçundan ikişer ay tecilli hapis cezasına çarptırılan darbeciler, gözaltında tutuldukları Ferecik Hapishanesi'nden güvenlik gerekçesiyle önce Kavala’ya sonra Atina yakınlarındaki bir kampa nakledilmişti. Darbeci askerler Sikorsky tipi helikopter ile 16 Temmuz günü sabah saatlerinde Yunanistan'a kaçmıştı.