Yüz dolgusuyla gençleşin

Günümüz teknolojisiyle yüzdeki kırışıklıklar dolgu uygulamalarıyla giderilebiliyor. Bunlardan en güvenli olan ve en sık kullanılan dolgu maddesi hyalüronik asit içeren dolgu maddeleridir.

Yüz dolgusuyla gençleşin
Sözcü'de yer alan habere göre hyalüronik asit, normalde insan vücudunda da bulunan doğal bir maddedir.

Doğal bir görünüm

Yüz şeklinin dengeli yapılandırılmasında hyalüronik asit, cilt altına kolaylıkla yerleşerek zamanla deforme olan dokuları destekliyor ve natürel bir görüntü elde ediliyor. Yanak boşlukları, alın kenarları, göz çevresi çukuru, burun kenarından ağız köşesine kadar inen çizgilerde, dudaklarda, el üstleri ve alında da güvenle kullanılabiliyor. Hyalüronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir. En fazla bebek cildinde bulunur. Bu yüzden canlı, nemi fazla, parlak ciltlere bebek gibi deriz. Hyalüronik asit cilde canlılığı, parlaklığı, nemi ve gerginliği veren hücre matriksini oluşturur. Ciltteki yaşlanma süreci hyalüronik asidin 25-30'lu yaşlardan itibaren azalması nedeniyle hız kazanır. Cilt hyalüronik asidin azalmasıyla canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Yanaklar yer yer çöker, kırışıklıklar oluşur, hatta dudaklar incelir. Henüz bu sorunlar oluşmadan yaşlanma sürecini geciktirmek için de dolgulardan faydalanabiliriz. Dışarıdan verilecek saf hyalüronik asit cildin savunma sistemini artıracak ve yaşlanma sürecini geriletecektir.

Yan etkileri var mı?

Dermatolojide hyalüronik asit uygulamaları, cildin yaşlanma sürecini gerileterek cildin daha genç kalmasını sağlar.

Doğal dolgularda hiçbir yabancı molekül içermeyen saf halde hyalüronik asitler vardır. Bunlar cilt dokusunun gençlik veren komponentlerini uyarır.

İşlem ne kadar sürer?

Enjeksiyon işlemi uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde sadece 10-15 dakika sürer.

Hekiminizle uygulama öncesi beklentileriniz konusunda konuşmalısınız. Bunun için bir zaman ayırmalısınız. Uygulama herhangi zamanda, çalışanlar için öğle tatilinde bile yapılabilir.

Ağrılı mıdır?

Geçmişte yapılan uygulamalarda bir miktar ağrı olmaktaydı.

Ancak yeni teknolojik uygulamalarla  lokal anestezik maddeler de dolguların içinde yer alabilmekte. Ayrıca lokal anestezik uygulamalar da ağrı eşiği düşük kişilerin daha rahat uygulama yaşamasını sağlar.

Ne zaman sonuç verir?

İşlem yapıldığı anda hemen sonuç verir.

Yüz anatomisine ve oranlarına uygun yapılan dolgu işlemleri natürel bir görüntü verir. Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, cilt yapısı, enjekte edilen dolgunun maddesinin özellikleri gibi birçok faktöre bağlıdır.
Konular Kadın / Bakım