Yüzleri muşamba örtüsü gibi...

YÜZLERİ MUŞAMBA ÖRTÜSÜ GİBİ OLMUŞ HIRSIZLAR...

İtibarsızlık sorunu kol geziyor.

İnsanları hırsızlığı tabii bir şey gibi görmeye, sanatın, bilimin alıştırdığı telif haklarının uygulanmadığı  ortamlarda olur, türlü de kaçış yolları vardır. Yok esinlendim, yok tersinden çaldım, yok ilk 2 mezürü aldım, her yakalanışta da aynı teranedir...

Halk görür, dinler, izler, okur beğenir ve gerçek sahibini bilmiyorsa veya original dilinde takip edemiyorsa eseri aşıranı adam zanneder ve zamanla aşıranlara, aşırılmışlara alıştırılır, uyuşturucu gibi...

Bu alanda hırsızları baş tacı edeceksin sonra diğer alandakileri sorgulayacaksın, bu mümkün mü?

Bu çorap söküğüdür, bir toplumun şarkısı çalıntı ise çimentodan, demirden de çalar, arazinin üstüne oturur, lokantasında hijyenden çalar, öyle azar ki, karı kocadan, koca karıdan çalar olur, şu zengin boşanmalarındaki  rezaletlere bakın, utanmadan o beni kazıkladı, yok asıl o beni diye mahalle kavgası yapan Sosyete! Hele bilim alanında da aşıranlar ünvan alıyorsa halk neylesin?

Bir başka sanatçının bestelerini, resimlerini, filmlerini, yazılarını çalarak yakalanmadan veya bu işi yaptığı için cezalandırılmadan star olunan, çalıntı tez ve kitaplarla doktor profesör olunan toplumdan hayır gelmez... Bunları tepemize drone gibi çıkaran, hırsız soyguncu olduklarını bile bile iş adamı, prof., sanatçı diye uçuranlara yazıklar olsun.

Ödünç alınmış ve geri ödenmemiş borçlarla ömür geçirdiler, bazen bestenin, filmin orijinalini yapandan bilimsel kitabı yazandan daha büyük servetler kazandılar zengin oldular.

Bunlarla kokuşmuş, çürümüş bir elitism çıkartma dünyaya rezil olmak demektir. Hele bunlardan toplumun önde geleni, akil kırıp sarmak nasıl bir akıldır? Olmadı mı? Bal gibi oldu, adamın kimden hangi şarkıyı çaldığı belli değil miydi, kadının bestelerinin nereden aşırdığı, filimlerin nereden çalındığı, bu Şerefsizlere kim ne aklı danışılacak?

İtibar ince iş, çalmakla kazanılmaz.

İsim vermedim, hoş versemde bunların surat muşamba örtü kaplı her iktidar Maaşallah bir su siliyor, pek kir tutmuyorlar mı? Hayır bunlat Nano Teknoloji üretim muşamba. Bilgiye ulaşanlar bunların ne bok olduğunu anlıyor. Bu onursuz muşambaları ortaya çıkarıp Türkiye'den def edilmesi gerek.

Sacit ASLAN