Yüzleşmeye korkuyorlar!

2012 yılında trafik kazasında ölen eşinin yüzünü bağışlayan Meliha Akan ile yüz naklinin yapıldığı Cengiz Gül, aradan geçen 5 yılda bir kez bile bir araya gelmedi.

Yüzleşmeye korkuyorlar!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Meliha Akan, “Merak etmiyor değilim ama asla görmek istemem” derken, Cengiz Gül de “Ne söyleyeceğimi bilemem” diyerek görüşmeyi istemediğini söyledi

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan kişilerden Ankaralı Cengiz Gül ve ölen eşinden yüz nakli yapılmasına izin veren Meliha Akan, 5 yıldır hiç birbirlerini görmedikleri gibi, yüz yüze gelmek de istemiyor.
Dünya çapında ses getiren bir operasyonla yeni yüzüne kavuşan Cengiz Gül ve eşini trafik kazasında kaybettikten sonra yüz, kol ve bacaklarını bağışlayarak büyük takdir toplayan Meliha Akan, aradan geçen 5 yılda hiç karşı karşıya gelmedi.

"İYİ BAKSIN YETER"

Çeşme Belediyesi'nde çalışırken Alaçatı'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nazım Akan'ın yüzü, 2012 yılında Cengiz Gül'e nakledildi. 2 yaşındayken evdeki televizyonun patlaması sonucu yüzünün yüzde 70'ini kaybeden Cengiz Gül, Doç Dr. Serdar Nazif Nasır ve ekibinin 6 saat süren başarılı operasyonuyla yeni yüzüne kavuştu. Meliha Akan, "Allah Cengiz beye uzun ömür versin, eşimin yüzüne iyi baksın yeter" dedi.

Oğlunun organlarının alınmasını düşünmeden kabul eden Nazım Akan'ın babası Kazım Akan ve Cemile Akan "Biz belki okumadık ancak doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz" diyerek Türkiye'de 7'den 70'e herkese örnek olmuştu.

Nazım Akan'ın annesi Cemile Akan ve babası Kazım Akan yaşamlarını kaybederken, eşi Meliha Akan ilk kez konuştu. Akan, "Ben eşimi toprağa verdim. Sadece aklımda ve resimlerdeki Nazım benim zihnimde yaşıyor. Ameliyat sonrası ne kadar eşime benziyor merak ediyorum. Ancak bunun meraktan öteye gitmesine de asla izin vermem. Ölümünden sonra 5 yıl geçti, yeni yeni kendimi toparlıyorum. Ancak şunu söyleyeyim ki organlarını bağışladığımız için çok mutluyuz. Herkese de gururla organ bağışını tavsiye ediyorum" dedi.

Dünyada ilk çift kol, çift bacak ve yüz naklini gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Nazif Nasır aracılığıyla görüştüğümüz Cengiz Gül de Meliha Akan'la görüşmeye hazır olmadığını ifade etti. Doç. Dr. Nasır da "Organ nakillerinde alan ve veren kişinin birbirini tanımaması gerekir. Bizce de görüşmemeleri daha iyi olur" diye konuştu.

"O ABİYE BABA MI DİYECEĞİM"

Kazada ölen Nazım Akan'ın oğlu Onur Akan, o dönemde "Bu abinin yüzü, babamın yüzü gibi olacak. Kol ve bacakları kimde olacak? Ben bu abiyi gördüğümde baba mı diyeceğim? Bu çok garip bir duygu. Hem keşke babamın altın gibi olan kalbini de ihtiyacı olan birine nakletselerdi" sözleriyle herkesi ağlatmıştı.