'Yüzük'le başlayan kavga mahkemede bitti!

İzmir Torbalı’da yaptırdıkları evlilik yüzükleri istedikleri gibi olmadığı için kuyumcu O.K. ile Yıldırım çifti arasında tartışma çıktı. Çifti dükkana kapatarak hakaret ettiği için 4 ay hapis cezası alan O.K’ye ayrıca 10 bin liralık manevi tazminat davası açıldı

'Yüzük'le başlayan kavga mahkemede bitti!
Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre Torbalı'da Kadir Yıldırım ve İpek Yıldırım çifti, nikah öncesi aldıkları yüzük yüzünden çıkan tartışmada üzerlerine dükkanının kepenklerini kapatan ve 4 ay 5 gün hapis cezası alan kuyumcu O.K'ya 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Sosyal Güvenlik Müfettişi Kadir Yıldırım, İpek Yıldırım ile 2014 yılında düğün hazırlıklarına başladı. Düğünün bütün ayrıntılarını düşünen çift, nikah yüzüklerinin tasarımını da daha sıradışı olması için kendileri belirledi.

Torbalı'nın tanınmış kuyumcusu O.K'ye giderek takmayı düşündükleri yüzükleri anlatan Yıldırım çifti, sipariş verdi. Aradan bir süre geçtikten sonra çift nikah yüzüklerini alma heyecanıyla kuyumcuya gitti. Aldıkları yüzüklerle sevinçleri bir kat daha artan Yıldırım çifti, ertesi gün yüzüklerin birbirinden farklı olduğunu ve imalatında hata yapıldığını fark etti.

Kuyumcu O.K'yi önce telefonla arayan çift, daha sonra dükkana giderek yüzüklerdeki hataları anlattı ve değiştirilmesini istedi. Birkaç kez aynı istemle kuyumcu dükkanına giden çifte her seferinde sorunun halledileceği söylenmesine rağmen yüzükler değiştirilmedi. Son olarak eşiyle kuyumcu dükkanına giden Kadir Yıldırım, yüzüklerinin istedikleri şekilde teslim edilmesi ve daha fazla kendilerini oyalamaması konusunda O.K'yi uyardı.

Savcılık soruşturması

Bunun üzerine Yıldırım ile kuyumcu arasında tartışma çıktı. Yıldırım'ın tutumuna sinirlenen kuyumcu O.K. iddiaya göre dükkanının kepenklerini kapatarak tartıştığı çifte hakaret etti. Kepenkleri üzerlerine kapanan ve tehdit edilen Kadir- İpek Yıldırım çifti, aynı yüzüklerle dükkandan ayrıldıktan sonra, kuyumcu O.K. hakkında avukatları Betül Kayhan aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Savcıya ifade veren O.K. ise yüzük nedeniyle çıkan tartışmada asıl kendisine hakeret edildiğini ve tehdit edildiğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı soruşturma sonunda kuyumcu O.K. hakkında, 'müşterilerinin üzerine kepenk kapatarak hürriyetlerini kısıtladığı ve onları tehdit ettiği' iddiasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Torbalı Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Hürriyeti kısıtlama

Geçtiğimiz Kasım ayında görülen davada hakim, müşteri içerideyken kepenklerini kapatan kuyumcu O.K'ye hürriyeti kısıtlama suçundan 4 ay 5 gün hapis, tehdit ve hakaret suçlarından ise toplam 2 bin lira adli para cezası verdi. Sabıkası olmayan kuyumcunun cezası 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verilerek ertelendi.

Yıldırım çiftinin avukatı Betül Kayhan Kanyılmaz, müvekkillerinin yaşadığı olaydan manevi olarak çok etkilendiklerini, bu olayın evliliklerinde kötü bir anı olarak her zaman kalacağını belirterek, kuyumcu O.K'ye karşı 10 bin lira manevi tazminat davası açtı. Davanın önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacağı açıklandı.