Zafer Çağayan doktoru işten mi attırdı?..

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda adı geçtiği için istifa eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın lüks bir restaurantta kendisine “Zafer Bey saatiniz kaç?” diye soran doktoru işten attırdığı iddiası Ankara kulislerini karıştırdı.

Zafer Çağayan doktoru işten mi attırdı?..
Hürriyet'in haberine göre Çağlayan’ın yakın çevresi ise söz konusu iddialara, “Yıllarca sanayicilik yapan birisi kimsenin ekmeğiyle oynamaz” karşılığını verdi.

Operasyon kapsamında Çağlayan’a rüşvet olarak 700 bin liralık saat hediye edildiği iddiası gündeme gelmişti. İddiaya göre Çağlayan, yaklaşık iki ay önce çocuklarıyla birlikte Çayyolu’nda ünlü bir restaurantta yemeğe gitti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Çağlayan’ın masasının yakınına başka bir grup geldi. Kısa bir süre sonra gençlerden birisi Çağlayan’a, “İyi akşamlar Zafer Bey, saat kaç acaba?” diye sordu. İlk etapta soruyu anlayamayan Çağlayan, daha sonra saatin kaç olduğunu söyledi. Kısa süre sonra gençlerin kendi arasında gülmeye başlaması üzerine durumu anlayan Çağlayan, saati soran kişilere tepki gösterdi. Olay, diğer müşterilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Çağlayan’ın yakın çevresi ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

BİRİNİN EKMEĞİYLE OYNAMAZ

“Bu iddiaların yüzde 90’ı yalan. Bu iddiaları bire bin katarak gündeme getiriyorlar. Bakan beyle konuşmamızda o olayın bana tamamiyle yalan olduğunu söylemişti. Yıllarca sanayicilik yapan, iş hayatında bulunan Çağlayan’ın bir kişiyi işten attırması düşünülebilir mi, tamamen yalan. Böyle bir girişimde bulunmadı. Çukurambar’da geçtiği iddia edilen olay, mahkemeye taşınmadı. Çağlayan vicdanı olan bir isim, bir kişinin ekmeğiyle oynamaz.”