Zarrab için 'çocukcağız' dedi

Zafer Çağlayan, CHP’nin kendisi hakkında ayrı komisyon kurulması için verdiği önergenin görüşmelerinde, Zarrab için “çocukcağız” tabirini kullandı.

Zarrab için 'çocukcağız' dedi
Hürriyet'in haberine göre Operasyonu yürüten savcının bir avukatı Metris Cezaevi’ndeki Zarrab’a gönderdiğini belirten Çağlayan şöyle dedi:

“‘Sen burada güneş yüzü görmeyeceksin, sen buradan artık çıkamazsın. Evinde çoluğun var, çocuğun var, böbreklerinde rahatsızlığın var. Sen buradan kurtulmak istiyor musun?’ dediğinde ‘Niye kurtulmayayım?’ diyor. ‘Bak o zaman, biz seni buradan kurtaracağız. Savcı seni yarın ifadeye çağıracak, geleceksin ikinci bir ifade vereceksin’ diyor. ‘Peki, siz beni nasıl çıkartacaksınız? Benim size borcum ne olacak?’ dediği zaman o avukat, ‘Arkadaş, biz para almayacağız’ diyor. ‘Nasıl para almazsınız, dünyanın parası konuşuluyor.’ ‘Hayır, bu bir vatan görevidir” diyor. ‘Peki, ne istiyorsunuz benden?’ diyor. Aynen ifade şu, ‘İki satır bir ifade vereceksin. Diyeceksin ki, ‘Ben bu olayların hepsini bakanlarla birlikte ancak Sayın Başbakanın talimatıyla yaptım. Bunu yaparsan gelecek bu olay bitecek” diyor. Çocukcağız, adam diyor ki, ‘Peki, garantim ne benim? Nasıl olacak bu?’, Geleceksin yarın ifadeni vereceksin. İfadeni verdiğin zamanda bir tarafta savcının salıverme kâğıdı, bir tarafta ifade yapacaksın.’ Yapılmak istenen böyle bir operasyondur. Umarım inşallah bir gün sizin başınıza gelmez.”

Çağlayan, rüşvet takısı iddiası için ise “Ben istersem bunu alacak güce sahibim, aldı diyen namerttir, müfteridir” tepkisini verdi.

Daha sonra yapılan oylamada CHP’nin önergesi 174 kabul oyuna karşılık AK Partililerin 274 ret oyuyla reddedildi.