Zayıflama hapı içti, kalp krizinden öldü!

Kilo vermek için Türkiye'den online zayıflama hapı sipariş eden İngiliz tıp öğrencisi Anna Phillips, sokakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Zayıflama hapı içti, kalp krizinden öldü!
Yeni Asır'da yer alan habere göre kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve kalp krizine varan sağlık sorunlarına neden olduğuna dair açıklamalar yapılan zayıflama ilaçları bu kez İngiltere'de can aldı.

Kilo vermek için Türkiye'den online olarak sipariş ettiği zayıflama haplarından içen Falmouth kentinde yaşayan 20 yaşındaki tıp öğrencisi Anna Phillips, sokakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Genç kızın ölümüne hapların sebep olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz yıl İzmir'de de 15 yaşındaki lise öğrencisi Belgin Elmalı, zayıflama çayı içtikten sonra yaşamını yitirmişti. 3 yıl önce psikiyatri merkezinde tedavi gördüğü belirtilen Anna Phillips, Türkiye merkezli bir internet sitesinden diyet hapları sipariş etti.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Bu ilaçlardan aşırı dozda alan Phillips, sokakta kalp krizi geçirdi. Bir bankta hareketsiz halde bulunan genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından Adli Tıp Kurumu Phillips'in cesedine otopsi yaptı. Otopsiye giren doktor Cornwall Cox, "Durumu bakanlığa bildireceğim. Bu ilaçların ülkeye kolay giriş yapması dehşet verici" ifadesini kullandı.

Kendisi de doktor olan anne Penny Phillips de, "Hükümeti bu ilaçlar konusunda uyaran doktora minnettarım. Umarım bu tavsiye bu ilaçları kullanan başka kişilerin de hayatını kurtarır" dedi.