Zayıflamak uğruna canından oldu!

Samsun’da mide küçültme ameliyatı olan banka müdürü Gülcan Erim, enfeksiyon kaptı. Bir hafta boyunca yoğun bakımda kalan genç kadın yaşama tutunamadı...

Zayıflamak uğruna canından oldu!
Sabah'tan Murat Alhan'ın haberine göre Samsun'un İlkadım ilçesinde bir bankanın şube müdürü 1 çocuk annesi Gülcan Erim (42), mide küçültme ameliyatı olmak için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Yapılan tetkiklerde Erim'in obezite cerrahi yapılması için gerekli sınır olan vücut kitle endeksi 40'ın altında olmasına rağmen SGK'nın ameliyat masraflarını karşılaması için, dosyasında 'pilor stenozu' (mide çıkışındaki darlık için yapılan ameliyat) olarak gösterilip mide küçültme ameliyatı yapıldı.

Bir hafta önce Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. V.K. tarafından yapılan ameliyat sonrası durumu kötüye giden ve yoğun bakıma alınan Erim, dün hayatını kaybetti.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Başhekim Dr. Fatih Özkan, "Yapılan incelemede hastaya konulan teşhis ile yapılan ameliyat farklı. Doktorun suçu tespit edildiği takdirde sonuçlarına katlanacaktır" diye konuştu. Bu arada 1.5 ay önce yine aynı hastanede Dr. V.K'nin mide küçültme ameliyatı yaptığı 25 yaşındaki A.E adlı kadının da hayatını kaybettiği iddia edildi.