Zeki Müren'i özlemle anıyoruz

Bodrum'daki evi müze haline getirilen sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 20'inci yıldönümünde düzenlenecek konser ile anılacak.

Zeki Müren'i özlemle anıyoruz
Sözcü'de yer alan habere göre son yıllarını Bodrum'daki evinde geçiren ve TRT İzmir Televizyonu'nda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türk sanat müziğinin efsane ismi, sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 20'nci yılında anılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi'nin destekleri, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın organizasyonuyla, Türkiye genelinde düzenlenen anma etkinlikleri sanatçının ölüm yıldönümü olan 24 Eylül Cumartesi günü Bodrum'da gerçekleştirilecek bir tören ve Türk sanat müziği konseriyle tamamlanacak.

BALMUMU HEYKELİ SERGİLENECEK

Zeki Müren'in 20'nci ölüm yıldönümü nedeniyle Bodrum'da düzenlenecek etkinlikler, Zeki Müren'in Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi'nde müzeye dönüştürülen evinde başlayacak. Okutulacak mevlit sonrasında Zeki Müren'in balmumu heykeli hayranları için sergilenecek. Anma etkinlikleri saat 20.00'de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenecek Türk sanat müziği konseri ile tamamlanacak. Osman Tan Erkır'ın sunumuyla gerçekleşecek olan konserde, sanatçılar Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer sahne alacak.

CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sanat güneşinin sadece sanatı ile değil kişiliği ile de Bodrum'u dünyaya tanıtan kentin önemli değerlerinden biri olduğunu söyleyerek, "Örneğin her gün denize gittiği Bardakçı Koyu, Paşa Koyu olarak anılır. Bodrum'da yaşadığı yıllarda hiçbir zaman halkından, tatilcilerden kaçmadı, halkla ve turistler ile iç içe bir yaşam geçirdi, burada çok mutluydu. Zeki Müren Caddesi, Bardakçı Paşa Koyu, Paşa Tarlası plajı hep onun isimleri ile anılıyor. Böyle bir sanatçı bir daha gelmez. Bodrum, Bodrumlu sanat güneşini asla unutmaz. Müren öleli 20 yıl oldu ama o hala bizim içimizde. Bodrum'un her köşesinde yaşıyor. Anma töreninin en iyi şekilde geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık" dedi.

Zeki Müren'i özlemle anıyoruz

Zeki Müren'i özlemle anıyoruz - Resim : 2
Konular Müzik