Zeliha Sunal bilinmeyenlerini anlattı

Mikrofonla ilk olarak TRT İzmir Radyo’sunda tanışan ve o gün bugündür elinden bırakmayan Zeliha Sunal son albümü ‘Çok Ayıp’la müzikseverlerin karşısında…

Zeliha Sunal bilinmeyenlerini anlattı
Zeliha Sunal, AkşamLife'a konuştu...

Yeni albümünüz ‘Çok Ayıp’ kısa bir süre önce raflarda yerini aldı. Projeyi anlatır mısınız?

Bu projeyi çevremdeki kadınlar için yaptım. Kadın arkadaşlarımdan bazıları deli gibi tutkun oldukları, uğruna her şeyden vazgeçtikleri ve kul köle oldukları erkek arkadaşlarının aniden ilgisizleştiklerini söylüyorlardı, hatta bu ilişkilerin çoğu da bir süre sonra bitti. Kafalarında binlerce soruyla kalan kadınlar için seçtiğim şarkıların yanı sıra daha önce dijital platformlarda yayımlanan şarkıların da eklenmesiyle “Çok Ayıp” bir kadın albümü olarak tamamlanmış oldu. 

Albüm kapağındaki fotoğraflar çok ilgi çekti. Gazete-lerden elbise fikri nasıl çıktı? Hazırlık süreci nasıldı? 
Bu fikir bu projede birlikte çalıştığımız fotoğrafçı ve yönetmen Gökhan Palas’tan geldi. Hazırlık süreci sanılandan daha hızlı gelişti. Yaklaşık 20 gazeteyi eşit kalınlık ve uzunlukta kestirttim. Sonrasında bol tutkal ve zımbalar ile mesaim başladı. Toplamda 2,5 günde peruk, etek ve büstiyeri ellerimle hazırladım.  

Siz aslında ‘özel gecelerin’ en çok aranan ismisiniz. Sahne performanslarınızın farkı ve bu kadar tercih edilmenizi neye bağlıyorsunuz?
Sahnede bambaşka bir kadın olmaya, iyi gözlemlemeye ve yapacağım işin detaylarını çok ama çok iyi öğrenmeye borçluyum. Dersimi iyi çalışıyorum yani. Yaş grubu, eğitim seviyesi, çalıştıkları iş dalı ve lansmanı yapılan ürün ile harmanlayarak ortaya benzersiz geceler çıkmasını sağlıyorum. Ayrıca repertuvarımı ve şovlarımı sürekli yenileyerek sahne yapıyorum. Her seferinde sadece o gece varmış gibi şarkı söylüyorum. Uzun zamandır şovlarımı farklı konseptlere göre çeşitlendiriyorum. Yani sahnede hep farklı bir Zeliha Sunal var.

Kendiniz ‘Show Girl’ olarak görüyor musunuz? 
Evet, kesinlikle, ben bir show girl ve yurtdışındaki tabiriyle “entertainer” yani eğlendiriciyim. Buna da bayılıyorum.

SÖZ KONUSU İŞ OLDUĞUNDA ÇOK CİDDİYİM

Meslektaşınız ile evli olmak nasıl bir hayat getiriyor?
Mesleğimin sorunlarını bilen biriyle evli olmak çok büyük bir konfor. Sonuçta 24 saat beraberiz. O nedenle ilişkimizin sağlığı için birbirimize yaşam alanları da bırakıyoruz. Bu da birbirimize nefes aldırıyor. Tabii saygı ve güven en önemli iki durum. Söz konusu iş olduğunda da çok ciddiyiz valla.

Bu yeni albümdeki şarkılarda da kadın-erkek ilişkilerine göndermeler var. Son dönemde siz ilişkilerin özellikle sanat camiasında nasıl yaşandığını düşünüyorsunuz?
Sanat dünyasında pek çok şeyi ‘mış’ gibi yapıyoruz. Ayrıca çekilen ve sanal ortamda paylaşılan fotoğraflarla da pek gizlimiz saklımız kalmadı. Sadece ilgi çekmek için yaşanıyor sanki hayatlar. Gerçekte ilişkilerini uzun süre sürdürebilen çok az. Onlarda pek ortaya çıkmıyor zaten.

Yeni albümle yeni sahne gösterileriniz de olacaktır mutlaka. Biraz ipucu alabilir miyiz? Merak edenler sizi nasıl izleyebilir? 
Her sene düzenli olarak farklı konseptler ekliyoruz. Tüm sosyal medya sayfalarımdan hepsini duyuruyorum. Takipte kalırsanız, yeni projelere çok az kaldı. 

HER DAİM STARIM AJDA PEKKAN

Eskiden kabareler çok popülerdi. Yaptığınız iş buna yakın denebilir mi? Siz o dönemden özellikle kimleri takip ettiniz? 
Zeki Alasya-Metin Akpınar müthiş fikirler verdi bana. Çünkü hâlâ güncel içerikleri. Bunun yanı sıra Sezen Aksu’nun sahnede yaptığı kabare şovları da pür dikkat izlemiş ve kopya çekmişliğim de vardır. Sahne kadını kim derseniz Nükhet Duru derim. Her daim starım ise Ajda Pekkan.

Türkiye’de sizin gibi şovlara imza atan bir başka isim var mı?
Aslında tam anlamıyla ne yazık ki yok. Pek çok arkadaşım ben kabare yapıyorum, şov kadınıyım filan diyor. Ancak yaptıkları işlere bakmak gerekir. Benim son dönemde izleyip, en beğendiğim isim ise Demet Tuncer’dir. Sahnede müthiştir Demet.

Geri dönüşüm konusunda da çalışmalarınız var. Çevko ile işbirliğiniz ne aşamada?
Çevko’ nun tanıtım yüzlerinden biri olarak çalışmaya devam ediyorum. Çevko benim içimdeki Derya Baykal’ı tetikledi. Annemden  gördüklerim ve kendi yapabildiklerim birleşince ortaya güzel bir enerji çıktı. En son Zeytinburnu Belediyesi’nin 5000 ev kadınıyla yapacağı “Evlerden Evrene “projesi için bir araya geldik. TV’deki programlarda da deneyimlerimi hanımlara anlatmaktan ve uygulamaktan zevk alıyorum.

Koltuklarınızda çok karpuz var. Müzik, sahne, sosyal sorumluluk projeleri... Bir de internet Tv’niz var. Onu anlatır mısınız?  
Arkadaşlarım Funda Şen ve Ümit Yıldız’la beraber çok uğraşarak yaptığımız bir proje. Youtube ta “Handcraft TV” isimli bir kanalım var. Ambalaj atıklarından neler üretilebileceğini ve küçük püf noktalarını anlatıyorum. Anlattıklarımı herkes evinde yapabilir.
Konular Röportaj