Zeynep Alasya: "Yüreğimdeki matem sona ermedi"

Şu sıralar ‘Diriliş’, ‘Poyraz Karayel’ ve ‘Kiralık Aşk’ gibi dizilerin müziklerini yapan Zeki Alasya’nın kızı Zeynep Alasya geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan babasıyla ilgili duygularını ilk kez paylaştı.

Zeynep Alasya: "Yüreğimdeki matem sona ermedi"
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

– Neredeyse bir yıl olacak büyük ustayı kaybedeli. Zaman her şeyin ilacı olabiliyor mu?

Yok, zaman her şeyin ilacı olamıyor. Belki biraz, yürekteki büyük acıyı hafifletiyor, minik bir merhem sürüyor ama o büyük yaranın yok olması mümkün değil. Çünkü büyük bir özlem oluyor. O özlem olunca da zaman acıyı körüklüyor, özlem büyüyor bir noktada. Biz normal bir baba-kız değildik ki. Hem baba, hem arkadaş, hem sırdaş, hem danışmanımdı o.

– Bir şarkı bestelemişsin baban için…

Evet, babama bir şarkı besteledim ama besteye söz yazamıyorum bir türlü. Henüz o kıvama gelemedim. Çok yıpratıcı olabilir. Sözlere dökebilmek hiç kolay değil. Henüz yüreğimdeki matem sona ermedi. Mesela, henüz babamın televizyonda gösterilen filmlerini izleyemiyorum.

İşini doğru yap derdi

– Zeki Alasya'nın bir vasiyeti var mıydı?

Kağıda yazılmış bir vasiyeti yoktu babamın. Ancak yaşarken bana öğrettikleri vardı, altını çizerek söyledikleri.

– Neydi bunlar?

Mesela, ‘‘Atatürk ilkelerini asla unutma, devrimlerinden sakın sapma'' derdi… Mesela, ‘‘Mesleğin ne olursa olsun, yapacağın işi mutlaka doğru yap'' derdi. En büyük tesellim de müzikal çalışmalarımın ilk dönem başarılarına tanık olmasıdır.

– Zeki Alasya anılarını yazacaktı. Yaptınız mı öyle bir çalışma?

Babamın anılarını ben yazacaktım. Bu proje benimdi. ‘‘Baba, senin önüne bir kayıt cihazı koyacağım, anılarını anlatmanı istiyorum'' derdim. Ne yazık ki babamın anılarını yazamadım, hep erteledik, hep lafta kaldı. Bana kalan sadece aklımdaki anıları oldu… Babamın ilginç bir hayatı olmuş. Allah ona hep komiklikler yapmış, mesleğini seçmesinde yardımcı olmuş. Çok enteresan olaylar yaşamış. Onun yaşadıklarını bir romancıya yazdırabilirim.
Konular Röportaj