Zeynep gelin cinayetinde kan donduran ititraf!

Dünya Kız Çocukları Günü’nde baba evinde bıçaklanmış bulunan 17 yaşındaki Zeynep Aksoylar’ın eve giren hırsız tarafından öldürüldüğünü söyleyen aile bireyleri cinayetten tutuklandı. Aile üyelerinin Zeynep’i erkek kardeşine öldürttüğü belirlendi.

Zeynep gelin cinayetinde kan donduran ititraf!
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre Zeynep Aksoylar (17), ailesinin istemediği Ahmet Türkkan (23) ile 15 Eylül’ de Şanlıurfa’da dini nikah kıydı. 16 Temmuz’da da Türkkan ailesi oğullarına düğün yaptı. Bir süre sonra da Ahmet Türkkan, Zeynep’i alarak İstanbul’a yerleşti.

Ailesiyle barışmak isteyen Zeynep ise aradaki kızgınlığı sonlandırmak amacıyla, baba evinin olduğu Şanlıurfa’daki Haliliye ilçesine bağlı Çukurdoruç Kırsal Mahallesine gitti. Sabah da bıçaklanarak öldürülmüş bir şekilde bulundu. Jandarmayı arayan aile bireyleri Zeynep’i eve giren “hırsızların öldürdüğünü” belirtti. Ancak jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme neticesinde, cinayetle ilgisi olduğu değerlendirilen Zeynep Türkkan’ın babası A.A, annesi Z.A, kızkardeşleri H.A ve F.A, erkek kardeşi İ.A gözaltına alındı.Bir süre sonra da  Zeynep’in dini nikalı eşi  Ahmet Türkkan, kayınpederi M.T. ile kayınvalidesi Z.A. reşit olmayan kızı istismar suçlamasıyla gözaltına alındı.

İtiraf ettiler

Vatan’ın ulaştığı ifadelerde Zeynep’i töre uğruna öldürdüklerini kabul eden aile bireyleri, kendilerinin rızası dışında dini nikahla evlenip İstanbul’a yerleşen ve barışmak için gelen Zeynep’i babanın emriyle erkek kardeşi İ.A.’nın öldürdüğünü itiraf etti. Mahkemede de suçlamaları kabul eden baba cinayeti azmettirmekten, abi de kasten adam öldürmek suçlamasıyla tutuklandı. Diğer aile bireyleri ise serbest bırakıldı.

Reşit olmadığı için koca da yargılanacak

Zeynep’in dini nikahlı eşi Ahmet Türkkan, Türkkan’ın anne ve babası da reşit olmayan kızı istismar suçlamasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yasaya göre 17 yaşındaki bir kız ya da erkek çocuğuyla onun rızasıyla ilişkiye giren yetişkin, şikayet üzerine 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılır. Ailesinin infaz ettiği 17 yaşındaki Zeynep Aksoylar ile dini nikah kıyıp evlenen Ahmet Türkan bu nedenle reşit olmayan kız ile birlikte olmak suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.