Zırhlı araçla cezaevine gönderildi

Polisin 17 Mayıs’ta düzenlediği operasyonla yakaladığı organize çete lideri Sedat Şahin, 14 günlük sorgusunun ardından zırhlı araçla götürüldüğü mahkemede tutuklandı.

Zırhlı araçla cezaevine gönderildi
Sabah Gazetesi'nden Ali Oktay ve Zafer Halatçı'nın haberine göre İstanbul Beykoz'da bir çiftlik evinde büyük bir saldırı hazırlığındayken yakalanan Şahinler çetesi lideri Sedat Şahin dün tutuklandı.

14 günlük gözaltı süresinin ardından adamlarıyla birlikte zırhlı araçla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Şahin'in çiftlik evinde ele geçirilen cephanelikten altın kaplamalı, lav ve uzun namlulu silahlar çıktı. Sarallar çetesiyle husumetli olan Şahin, Organize Polisi tarafından Öğümce Mahallesi Turuplu Caddesi'ndeki ormanlık alanda bulunan çiftlik evinde geçen 17 Mayıs'ta operasyonla yakalanmıştı. Şahin'in eşini ve bir süre önce doğan çocuğunu görmek için çiftlik evini kullandığı belirlendi.

Emniyet kaynaklarına göre; Şahin, geçen yıl hasım olan Sarallar çetesi tarafından 19 Mayıs'ta düzenlenen ve yara almadan atlattığı silahlı saldırının yıl dönümünde saldırıya hazırlanıyordu. İki gün kala yakalandı. Yakalanmasaydı güçlü bir saldırı eylemi gerçekleştirecekti. Sedat Şahin'in muhtemel saldırı sonrası yurtdışına kaçmayı planladığı öne sürüldü. Şahin'in yakalandığı evde üç sahte kimlik, üç sahte pasaport ele geçirildi. Pasaportlar Belçika, Bulgaristan ve İspanya'ya ait başka şahıslar üzerine düzenlenmişti. Çiftlik evindeki arama altı saat sürdü. Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sokulan iki lav silahı, 11 otomatik tüfek, bir otomatik silah, 19 tabanca, dört el bombası ele geçirildi.

Zırhlı araçla cezaevine gönderildi

ALTIN KAPLAMA SİLAH

Sedat Şahin'in yakalandığı villadan çıkan cephanelik ile sahte kimlikler ve pasaportlar basın mensuplarına gösterildi. Altın kaplama silah dikkat çekti.