Zuhal Topal’dan sosyal sorumluluk örneği

Sanatçı Zuhal Topal; Sancaktepe Samandıra Kültür Merkezinde Çocuk Sahibi olmak isteyen hanımlarla sohbet ederek tedavi öncesi moral depolamalarını sağlayacak..

Zuhal Topal’dan sosyal sorumluluk örneği

Sanatçı Zuhal Topal’ dan Sosyal Sorumluluk Örneği..“Anne olmak isteyen kadınlara motivasyon desteği”

Sanatçı Zuhal Topal; 19 Kasım 2011 Cumartesi günü saat 14.00 de Sancaktepe Samandıra Kültür Merkezinde Çocuk Sahibi olmak isteyen hanımlarla sohbet ederek tedavi öncesi moral depolamalarını sağlayacak..

11 yıldan bu yana; çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere maddi ve manevi destek veren Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) bu yıl bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantılarında farklı bir yaklaşım sergileyerek, sevilen sanatçıları sosyal sorumluluk projelerine davet etti.

Bu proje kapsamında; 19 Kasım 2011 Cumartesi günü  Sancaktepe de yapılacak ilk toplantıya; "Sihirli Annem", "Geniş Aile" ve "İzdivaç" programlarından halkın yakından tanıyıp sevdiği ve halen TRT1 ekranlarında yayınlanan “Avrupa Avrupa” dizisinin başrol oyuncularından  Zuhal Topal’ı davet etti.

Sanatçı Zuhal Topal geçtiğimiz yıl evlenmiş ve bu yıl da çocuk sahibi olmayı plandığını medyada belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde yeni yaşına girerken “Bebekli bir yıl olur inşallah. Kız, erkek fark etmez" diyen sevilen sanatçı, anne olmak isteyen ve tedavi öncesi bir araya gelen hanımlarla sohbet edip onlara tedavileri öncesinde moral verecek.Toplantıda Çider’in danışman doktorlarından Doç.Dr.Ulun Uluğ toplantıda "neden hamile kalamayız","ne zaman kısırlık denmeli" "yardımcı üreme tedavileri nelerdir" ve "tüp bebek tedavilerinde başarı nasıl yakalanır" konularına açıklık getirecek.

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) Nedir? Çocuk sahibi olmak isteyen ve derneğe başvuran çiftlere anlaşmalı tüp bebek merkezlerinde daha az maliyetle daha kaliteli tedavi görmeleri için çalışmalar yapar. Çiftlere tedavi öncesinde ve sonrasında psikolojik destek verir.22 yıl süresince, belli aralıklarla da olsa, çocuk sahibi olmak için mücadele eden Sibel Tuzcu 1998 yılında tüp bebek tedavisi sonunda 42 yaşında  bir kız çocuğu sahibi olduktan sonra 2000 yılı Ocak ayında  sanal ortamda kısırlık ve tüp bebek tedavi,evlat edinme ,koruyucu ailelik yoluyla çocuk sahibi olmak isteyenlere destek amacı ile  http://www.cocukistiyorum.com internet sitesini  kurdu. Tüp bebek tedavisi yoluyla çocuk sahibi olan veya hala tedavi gören sanal üyeler  2002 yılında yaşadıkları sorunları yasal platformda da dile getirebilmek için Sibel Tuzcu ‘nun başkanlığında  Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) i kurdular. Bugün internet sitesinde 55.000 üyesi bulunmaktadır.

Bu konudaki dünya daki örnekleri Çider Derneği  milletvekillerine , hükümet temsilcilerine  ulaştırmış,sırasıyla Hukuk Danışmanı Avukat Belma Sekmen,Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin,Sağlık Bakanı Recep Akdağ,Meclis Aile ve Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Cevdet Erdöl ile yasanın çıkması için ortak görüşmeler yapmış ve gerekli desteği almıştır.Sistemli olarak yürütülen bu çalışmalar sonucunda 2005 yılında Sosyal güvenlik şemsiyesinin  tek olması ve buna bağlı olarak da sosyal güvencesi olan herkese Kısırlık tedavilerine devlet desteği getirilmiştir.

Bu tedavi çalışmaları ile ilgili sonuçlar nedeni ile  T.C.Millet Meclisi Aile Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonundan teşekkür mektubu almıştır.

Şimdiye kadar tüp bebek, kısırlıkla ilgili çeşitli konularda Türkiye genelinde Belediyeler, hastaneler,ve sosyal kuruluşlarla birlikte 60 a yakın şehirde 200 ü aşkın bilgilendirme toplantısı yapmıştır. Çider, Avrupa Parlomentosuna Dünyadaki Kısırlık sorunları konusunda bilgi verebilecek 8 AB ülkesi heyetinin içinde yer almakta ve dünyada konusunda uzman 18 dernekten biri olarak kabul edilmektedir.