1 milyon liralık soygun hapiste son buldu!

Bankadan bir milyon lira çeken iş adamını soyan silahlı üç kişi yakalandı. Zanlıların gasp ettikleri parayla ev ve otomobil satın aldığı tespit edildi. Savcılık paraların toplanması talimatını verdi.

1 milyon liralık soygun hapiste son buldu!
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre İstanbul polisi, farklı ilçelerde banka şubelerinden yüklü miktarda para çekenleri takip ederek soyan bir çeteyi çökertti.

Olay, Bağcılar'da 5 Şubat'ta 13.00'te Güneşli Mahallesi'nde gerçekleşti. İşadamı Özcan Ç. (32) bir bankadan bir milyon lira çektikten sonra aracıyla Güneşli'de yer alan işyerine doğru arkadaşı Ö.T. ile yola çıktı. Polisin tespitlerine göre; çete işadamını 90 dakika takip etti. İkili, Mutlu Sokak'ta bir adrese geldiğinde hırsızlar araca yaklaştı ve silahla camını patlattı. Camı kıran bir hırsızla Özcan Ç. boğuştu. Diğer iki zanlı da para dolu çantayı çaldı ve kaçtı. Olayla ilgili İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri soruşturma açtı. Zanlılar Evren D. (33), Oktay K. (39) ve Temel A. (31) 2 Haziran'da gözaltına alındı. Adreslerinde "hint keneviri" yetiştirdikleri ortaya çıktı. Sekiz kök esrar maddesi ile silah ele geçirildi.

AKRABAYA HAVALE...

Çetenin olaylarda kullandığı iki otomobile el kondu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nün bünyesinde oluşturulan Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği Dedektifleri, çete üyelerinin çevresini mercek altına aldı. Banka hesapları tek tek incelendi. Zanlıların akrabalarına 110'ar bin lira yatırdığı, daire ve otomobil satın aldığı fark edildi. Üç zanlı da tutuklandı. Savcılık talimatı ile para toplanıp, sahibine iade edilecek. Polis, son iki ayda benzer yöntemi kullanan dört çeteyi daha çökertti.