1 milyon yazılımcıya sektörden tam destek

Bilişim sektöründen ‘1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne tam destek geldi. Sektör yetkilileri, projeyi memnuniyetle karşılarken, 140 bin çalışan sayısının sektörün ihtiyaçlarının yüzde 50 altında olduğunu söyledi

1 milyon yazılımcıya sektörden tam destek

Milliyet Gazetesi'nden Hanife Baş'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne sektörden destek yağıyor. Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Kübra Erman Karaca, yıllardır dile getirdikleri konuyu, Cumhurbaşkanının hedefi olarak duymanın kendilerini çok memnun ettiğini ve projeyi kesinlikle desteklediklerini söyledi. Karaca, “Salgın nedeniyle yazılım çözümlerinin ne kadar önemli olduğu tekrar ortaya çıktı. Bulut servislerinin sağlanması, entegrasyon işlemlerinin yapılması, evden kesintisiz çalışmanın desteklenmesi, teknoloji firmalarının çalışmalarını devam ettirebilmesi için kaliteli, güvenilir yazılım çözümlerine ihtiyaç giderek artıyor. Bu alanda projelerimiz var ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Eleman açığı var

Sektördeki toplam istihdamın 140 bin kişi olduğunu aktaran Karaca, “Bu rakamın bunun çok üstünde olması gerekiyor. Yazılım sektöründe çalışacak adaylar ne yazık ki yeterli mesleki beceriye sahip olmadan üniversitelerden mezun oluyor. Bilgisayar Mühendisliği dışındaki bölümlerden mezun olanların bilişimde yetiştirilmesiyle istihdamı artırabiliriz” diye konuştu.

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Gönül Kamalı da, Cumhurbaşkanı ile Hazine ve Maliye Bakanına, böyle stratejik bir kalkınma hareketini başlatmalarından dolayı teşekkür ederken, “Minnettar kaldığımızı paylaşmak isteriz. Bu Türk yazılım sanayi için bir milat ve geleceğimizi teknoloji kalkanı ile inşa etme yolunda büyük bir atılımdır. Böyle öncelikli bir eylem planında yazılımın, istihdamın artırılmasında stratejik ve kritik bir sektör olarak konumlandırılması son derece doğru bir hamledir. Sektörde çalışan sayısı ihtiyacın yüzde 50 altında” dedi.