1.5 milyon liselinin koluna altın bilezik

Milli Eğitim Bakanlığı, açık lisede okuyan 1.5 milyonu aşkın öğrencinin hem meslek sahibi hem de kendi işinin patronu olması için yeni bir çalışma başlattı.

1.5 milyon liselinin koluna altın bilezik
Yeni Asır Gazetesi'nden Safure Cantürk'ün haberinin detayları şöyle...

KURSA GİDENE AYLIK 534 TL: MEB, açık lisede okurken hafta sonları ya da geceleri mesleki eğitim kursuna katılan öğrencilere net asgari ücretin üçte biri ücret ödeyecek. Ücretlerin üçte ikisi işsizlik sigorta fonundan, üçte biri staj yaptıkları iş yerlerinden verilecek. Böylelikle kurslara katılan öğrenciler aylık 534 TL ücret kazanacaklar.

TEKNİSYEN UNVANI KAZANACAKLAR: Kurslara katılan öğrenciler Açık Lisede aldıkları dersleri de saydırarak meslek lisesi diplomasının yanı sıra teknisyen unvanına sahip olacak.

HİBE VE KREDİ FIRSATI USTALIK BELGESİYLE PATRONLUK: 4 yıllık eğitimi tamamlayanlar, eğitim aldıkları meslek alanında ustalık belgesi alabilecek. Ustalık belgesi alıp kendi işinin patronu olmak isteyenler için devlet kesesin ağzını açtı.

50 BİN LİRA HİBE, 100 BİN LİRA KREDİ: Ustalık belgesiyle, işyeri açmak isteyen yeni mezun öğrenciye KOSGEB 50 bin TL hibe ve 100 bin TL de faizsiz taksitli kredi verecek. MEB, açık lise öğrencilerinin koluna altın bilezik kazandıracak 'meslek sahibi olma projesi' için Türkiye genelinde çağrıya çıktı. İl ve ilçelere gönderilen afişlerde, "Mesleğinizi edinin, geleceğinizi garanti altına alın. Kayıt için sizi en yakın Mesleki Eğitim Merkezi veya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bekliyoruz" ifadesi yer aldı.