19 yaşındaki Ezgi adalet arıyor

Bodrum'da geçtiğimiz yıl temmuz ayında meydana gelen trafik kazasında kırmızı ışıkta geçen bir otomobilin çarpması sonucu ömür boyu sakat kalan 19 yaşındaki Ezgi Aydındağ, kendisine çarpan şahsın sekizde sekiz kusurlu olmasına rağmen hiçbir cezai kovuşturma geçirmemesine isyan etti.

19 yaşındaki Ezgi adalet arıyor

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde 1 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen kazada kullandığı otomobil ile kırmızı ışıkta geçerek yaya geçidinde Ezgi Aydındağ'a çarparak felç kalmasına neden olan ABD'li NATO görevlisi R.T.’nin (Reginald Thevenin) iki gün sonra yargılanmaya başlamasından önce Aydındağ'ın ailesi açıklama yaptı.

“BEDENİ VE RUHU ÖMÜR BOYU HASARLI KALACAK”

Aydındağ ailesi bugün yaptığı yazılı açıklamada “Ezgi, ömür boyu yürüyemeyecek olmasının yanında ağır psikolojik bir süreç yaşamaktadır.  Bedeni ve ruhu ömürlük bir hasarı taşıyacak bundan sonra. Ancak tüm beden hasarına rağmen Ezgi için hepsinden önemlisi, adaletin yerini bulmasıdır. Adalet; onun eğitim hakkının, çalışma hakkının, sosyal ve toplumsal bir birey olarak hayatı her yönüyle yaşamasının önüne konulan engeli aşması için gerekli. Bodrum Adalet Sarayı’nda görülecek karar duruşması, bugüne kadar hiçbir cezai kovuşturma geçirmeyen sanığın, adalet terazisine çıkacağı duruşma olacaktır” dedi.

TEDAVİSİNİ ‘AHBAP’ ÜSTLENDİ

Yapılan açıklamada ayrıca “Ezgi’nin tedavisi çok zor süreçlerden geçerek bugüne geldi. İşçi emeklisi bir ailenin çocuğu olan Ezgi’nin tedavisi AHBAP tarafından takip edilmektedir. Sanık, kazadan bugüne sürecin hiçbir anında Ezgi ve aile ile dayanışma göstermedi. Şimdi bu dayanışmayı halkımızdan ve duyarlı basın emekçilerinden bekliyoruz” denildi.

Ezgi Aydındağ'ın ilk duruşmasının 15 Aralık Perşembe günü saat 09.05'te Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

ABD'Lİ ŞAHSIN AVUKATI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kazanın ardından ABD'li NATO görevlisi Reginald Thevenin'in avukatı Candan Topaloğlu ise yaptığı yazılı açıklamada bazı iddiaların doğru olmadığını belirterek “Kazanın oluşuna ve devam eden sürece yönelik sosyal medyada yayılan tamamı asılsız olan ve suç teşkil eden, bilgi kirliliği niteliğindeki paylaşımlara yönelik bir açıklama yapmak, müvekkilime yönelen hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde paylaşılmasını içeren tüm paylaşımlara yönelik gerekli adli işlemlerin başlatılacak olduğunu bildirme zorunluluğu doğmuştur.

Müvekkilim olay yerinden kaçmamış kazanın meydana gelmiş olduğu 01.07.2021 tarihinden bu yana müvekkilim ve Aydındağ ailesi gerek avukatı olarak şahsım aracılığıyla gerekse de birebir kendileri görüşmek suretiyle her zaman iletişimde olmuşlardır. Ezgi’nin Muğla’dan İstanbul’a sevki için müvekkilim tarafından özel ambulans uçak tahsis edilmiş, ameliyat dahil olmak üzere hastane masrafları müvekkilim tarafından ödenmiştir.

Tüm ödeme dekont ve faturalarını da bilginize sunuyorum. Bir mahkeme ilamı dahi olmaksızın imkanlar ölçüsünde şu aşamaya kadar elinden gelenin fazlasını yapan ve yapmaya devam eden müvekkilim aleyhine kamu oyunda yer alan “alkollü araç kullandığı, çarpıp kaçtığı, kamu oyu etkisiyle aileye ulaşmış olduğu” iddialarının tamamı asılsız ve gerçek dışıdır.

Yaşanan bu olayın her iki tarafın da mağduriyetine yol açmış olduğu gerçeğinin göz ardı edilerek müvekkilim aleyhine başlatılan linç ve karalama kampanyası tarafların mağduriyetlerinin daha da artmasından başka bir şeye neden olmayacaktır” demişti.