200 yıllık tarihi bina kül oldu

Konya’da 200 yıllık kullanılmayan tarihi ahşap bina çıkan yangın sonrasında kül oldu.

200 yıllık tarihi bina kül oldu
İHA'nın haberine göre yangın, dün akşam merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Mor Sokak’ta bulunan 2 katlı tarihi bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalle sakinleri yıllardır kullanılmayan evden alevlerin yükseldiğini görünce hemen itfaiyeyi aradı.

Olay yerine kısa sürede çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 2 katlı tarihi ev, çıkan yangınla bir anda alevler içinde kaldı. Polis şerit çekerek evin etrafında güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınabilen yangında alev alan ahşapları soğutma çalışmaları bir süre daha devam etti. Boş durumdaki tarihi bina alevler söndürüldükten sonra tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HORTUMLA YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan yangın devam ederken itfaiye ekipleri de dört koldan yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu esnada evin sahibi olduğu öğrenilen bir kişi yanan binanın hemen yanında bulunan evin mutfak bölümünden hortumla yangına su sıkması dikkat çekti.

Tarihi evin sahibi 55 yaşındaki Nihat Tığılı evi tinercilerin yaktığını iddia ederek, “Yanan ev dedemizden yadigardı. 200 senelik evdi. Tinerciler çok giriyordu buraya. Ne kadar da şikayet etsek hakkında gelemediler. Sonunda yaktılar evi. Tarihi olduğu için yıkamıyorduk zaten. Restore de yaptıramadık. O kadar söyledik ama ilgilenmediler. En sonunda işte oldu bu. Bir tarihi eser daha kayboldu” dedi