28 milyon TL rüşvet dağıtarak firar etmiş!

Uyuşturucu baronu Doğan Alagöz’ün sahte tahliye ilamıyla Silivri Cezaevi’nden firar etmesinin ardından 28 milyon TL’lik rüşvet iddiası çıktı.

28 milyon TL rüşvet dağıtarak firar etmiş!
Habertürk'ten Müslim Sarıyar ve Gökay Usanmaz'ın haberine göre 'Uyuşturucu Doktoru' lakaplı Alagöz'ün 2010 yılında İkitelli'deki deposuna yapılan operasyonda 47 bin Ecstasy hap ile 100 kilogram kimyasal uyuşturucu ele geçirildi.

Alagöz ve dönemin AYM Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi Haluk Soylu'nun da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 19 Şubat 2013'te Alagöz'e 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yargıtay, cezayı 16 Ekim 2014 tarihinde onadı. Silivri Cezaevi'nde yatan Doğan Alagöz hakkında 16 Ocak 2015'te İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Yargıtay'dan faksla tahliye ilamı geldi. Görevli memur, Yargıtay'ı aradığını zannederek, faks üzerindeki telefon numarasını aradı.

Doğru olduğu teyidini aldıktan sonra ilamı Silivri 4 No'lu Cezaevi'ne gönderdi. Cezaevi, mahkeme kalemini arayarak tahliyeyi teyit etti. Doğan aynı gün serbest bırakıldı. Hâkimin sicil numarası yerine seminer numarasının yazıldığı ortaya çıktı. Bakırköy İnfaz Savcısı Ahmet Aykuş, yaklaşık 1 ay sonra tahliye kararındaki yanlışlığı fark etti. İlamın sahte olduğu anlaşıldı ve Doğan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Doğan'ın yurtdışına kaçtığı belirlenirken Silivri Cezaevi Müdürü, Müdür Yardımcısı, Gece Cezaevi Sorumlusu ve Doğan'ı koğuşundan çıkaran bir infaz memuru açığa alındı. Bilgisayarında Yargıtay ilamı bulunan bir infaz koruma memuru da, 'görevi kötüye kullanma ve firara yardım' suçlarından tutuklandı. Film gibi kaçış için Doğan Alagöz'ün firara yardım edenlere 28 milyon TL rüşvet dağıttığı da belirlendi. Soruşturma bu yönde genişletildi.