32 yıl sonra çözülen olay!..

Avustralya’da mahkeme, 32 yıl önce, 9 aylık kız bebeğin ölümünden ülkede yaşayan vahşi köpek türü dingoların sorumlu olduğuna hükmetti.

32 yıl sonra çözülen olay!..

Böylece, bebek Azaria Chamberlain’in anne ve babası Michael ve Lindy Chamberlain, 32 yıl boyunca verdiği hukuk savaşını kazanmış oldu.

Baba Michael Chamberlain, mahkeme kararının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Bu acı dolu, korkunç bir savaştı ama artık kızımızın ruhunun huzur bulmasını sağlama şansını yakaladık” dedi.

Azaria, 17 Ağustos 1980 yılında Uluru yakınlarındaki kamp çadırından kaybolmuştu. Azaria’nın cesedi bulunamamıştı. Ailesi sürekli bebeğin dingolar tarafından kaçırıldığını savunmuştu.

1981 yılında açılan ilk soruşturmada bebeğin köpekler tarafından öldürüldüğü kanaatine varılmış, ancak bir yıl sonra Chamberlain çifti cinayetle suçlanmıştı.

Kızını öldürmekle suçlanan Lindy Chamberlain, temize çıkana kadar 3 yıldan fazla hapis yatmıştı. 1995 yılında açılan üçüncü soruşturmada ise ölüm sebebi çözülememişti. Avustralyalıların çoğu, soruşturmalar sürecinde bir dingonun bebeği kaçıracak kadar güçlü olmadığına inanıyordu ve Chamberlain çiftine tepki gösteriyordu.

Olay ayrıca 1988 yılında Oscar ödüllü yıldız Meryl Streep’in Lindy Chamberlain’i canlandırdığı ”Cry in the Dark” (Karanlıkta bir çığlık) filmine ilham vermişti.