5 ayda tasarlandı!..

Yerli otomobil tartışmaları sürerken, ünlü ralli pilotu Volkan Işık, motor sporlarında bir Türk markası yaratmak için yola çıktı. Işık ve ekibinin tasarladığı Volkicar, üretim aşamasına geldi.

5 ayda tasarlandı!..

TÜRK otomotivi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yüzde 100 yerli otomobili tartışmaya devam ederken, Türk motorsporları tarihinin uluslararası alanda en başarılı ralli pilotu unvanını taşıyan Volkan Işık, Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobiline imza attı. Volkicar adını taşıyan yarış otomobili, tamamen Türk mühendisliğiyle tasarlanırken, geliştirme çalışmaları Volkan Işık ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. İlk taslaklarından üretim aşamasına kadar yaklaşık 2 yıllık bir çalışmayla ortaya çıkarılan Volkicar’ın ilk versiyonu V1 logosunu taşıyor.

5 ayda tasarlandı, hedefte ihracat da var

Projeyle ilgili bilgi veren Volkan Işık, Volkicar ile motorsporlarında bir Türk markası hedeflediklerini, otomobili 5 ayda tasarladıklarını kaydetti. “Volkicar’ı Türkiye’den çıkmış bir yarış otomobili  yapmayı hedefliyorum” diyen Işık “Tüm dünyada bu araçları üreten fazla marka yok. Bu tipteki yarış araçlarının yaklaşık 5 bin adetlik pazarı var. Ben yılda 100-150 adet üretebilecek durumdayım. Yurt dışı bağlantılarımız da var. Bundan sonraki adım iki kişilik bir yol versiyonu” dedi. Volkicar projesiyle yurt dışına yarış otomobili ihraç etmeyi planlandığını vurgulayan Işık, 2008 yılı sonunda başlayan projeyi şöyle özetledi: “Bugüne kadar kullandığım bütün yarış otomobillerinden edindiğim tecrübeleri yorumlayarak hedeflediğimiz otomobili 5 ay içinde tamamladık. İlk prototipi tamamladıktan sonra bir süre Volkicar’la yapmak istediklerimize konsantre olduk. 6 ay sonra projeyi ve otomobili tamamen ele alarak kendi ekibimle hedeflediğim son haline getirmek için çalışmaya başladım. Şimdi Volkicar üretilecek hale geldi.”

FIA kurallarına uygun tasarlandı

VOLKAN Işık, sahibi olduğu Deltasport organizasyonuyla yılda ortalama 50 kişiyi yarıştırarak 10 yıl içinde Türk motorsporlarında 500 aktif sporcuyu destekledi. Motorsporlarının tabana yayılmasını amaçlayan Volkan Işık, 9 yıldan bu yana aralıksız olarak düzenlediği ‘Ralliye İlk Adım Semineri’ ile 1.500 kişiyi bu spor ile tanıştırdı. Bu arada Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’nın kurallarına uygun olarak hazırlanan Volkicar’ın şasisi tubular yapıya sahip. 42 mm ve 32 mm çelik çekme borudan imal edilen güvenlik kafesi, sürücünün güvenliğini en üst düzeyde tutuyor. Alt gövde ve üst gövdesi kompozit plastikten üretilen Volkicar’ın küçük yapısına karşın yüksek performansı nedeniyle 115 HP gücündeki Yamaha motosiklet motorunun tercih edildiği ifade edildi.